Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 500 000 Ft

A szak egy 10 féléves, egységes, osztatlan képzés, melynek elvégzésével mesterfokozatú okleveles festőművésszé válhatsz. A cél olyan művészek képzése, akik a megszerzett festészeti ismereteik, szuverén látásmódjuk és az önkifejezés készségének birtokában autonóm festőművészeti tevékenységre alkalmasak.

Tanulmányaid során megismered az egyetemes festészet kifejezési eszközeit és lehetőségeit, a felhasználható anyagokat, különböző történeti ábrázolási technikákat, illetve a térábrázolási módszerek történetét, elméletét, gyakorlatát, a festészeti technikákkal, anyagokkal és színekkel elérhető hatásokat, valamint az egyetemes festészet kifejezési eszközeit, lehetőségeit.

Ezáltal alkalmassá válsz a festészet területén alkotó tevékenység végzésére, eltérő technikák (papír, fa, fém, fotó alapozás, vizes és olaj bázisú vegyestechnikák, kollázs, montázs, applikációs és mediális technikák, történeti festészeti eljárások és módszerek) alkotó jellegű alkalmazására. Mindezek mellett pedig magas színvonalú tudással, az önkifejezés készségével, a nemzetközi és hazai képzőművészeti tendenciák ismeretével képes leszel az eszmei tartalmak képzőművészeti formában történő megjelenítésére is.

Mi kell mindehhez? Kreativitás, rugalmasság, autonómia, jó kézügyesség és még sorolhatnánk.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom