Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 300 000 Ft

Otthon vagy a vizuális világban és a művészettörténet sem áll távol tőled? Szeretsz rajzolni, festeni, és egy olyan szakmát keresel, amiben kiélheted a kreativitásodat? Van egy jó hírem, a képi ábrázolás szakot pont neked találták ki!

Ahhoz, hogy a szakra felvételt nyerj, egy többlépcsős felvételi vizsgán kell részt venned. Először egy két részből álló alkalmassági vizsgán kell teljesítened, ahol az otthonról hozott művek (10-15 eredeti munka mappában: rajz, festmény, fotó, egyéb munkákat bemutató CD) bemutatása után egy tárgyábrázolási feladat következik. A három napos második fordulóba ezek alapján juthatsz be. A gyakorlati vizsga első napján alakábrázolás a feladat, a klasszikus görög mitológia neves gipszarcképeinek másolata alapján. A második nap festészeti vizsga következik, egy tárgyat kell festészeti módszerekkel ábrázolnod. A harmadik nap a vizsgabizottság a kreativitásodra kíváncsi, egy kollázst kell létrehoznod a megadott anyagokból 90 perc alatt. Ezt követi egy tárgyi kompozíció lerajzolása, majd egy művészettörténeti teszt kitöltése és egy kötetlen beszélgetés a felvételi bizottság tagjaival.

A hat féléves képzés során többek között elsajátíthatod a klasszikus és a jelenkori képalakítási technikák ismereteit, megtanulhatsz mindent a művészettörténetről és a színelméletről, és megtudod, milyen jogi ismeretekre van szükséged. A második félév végén három – festő, díszítőfestő, képgrafika- szakirány közül választhatsz.

Az alapképzés elvégzése után olyan szakember leszel, aki kellő elméleti és gyakorlati ismerettel rendelkezik a tradicionális, valamint a kortárs képalakítás és képalkotás terén. Biztos alapokat kapsz a vizuális világban való tájékozódáshoz, beleértve a képalakítás hétköznapi és művészeti megnyilvánulásait is. Ezek kellő alapot adnak a közvetlenül vizuális- és környezetkultúra tanár mesterképzésre való jelentkezéshez, valamint előzetes kreditbeszámítást követően kerámiatervezés, média design, divat- és textiltervezés, formatervező művész, vizuális kultúratudomány mesterszakokon való továbbtanuláshoz. Ha pedig nem tanulnál tovább, a munkaerőpiacon is jó esélyekkel indulsz, elhelyezkedhetsz például a pedagógiában (szabadidős tevékenységek, szakkörök szervezése), a közigazgatásban, önkormányzatoknál, társadalmi és civil szervezeteknél, a reklám iparban, valamint kiadóknál, a média és internet, illetve a politikai kommunikáció területén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom