Adatok

Képzési formák: AEK, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft
Esti önköltség (félév) 160 000 Ft

Hogy mi is jelent közszolgálati dolgozónak lenni? Meghatározott közérdekű feladatokat ellátni olyan szervekben, amelyeket a köz (a társadalom, az állam) tart fenn. Érdekel például az önkormányzati szervek működése? Dolgoznál az Alkotmánybíróságon vagy az országgyűlésen? Akkor jelentkezz az Általános Vállalkozási Főiskola Közszolgálati alapképzésére!

Mi a szak célja az ÁVF-en? Az, hogy az itt tanuló diákok elsajátítsák a közszektor gazdaságtanának alapvető összefüggéseit, a költségvetési gazdálkodás és közszolgálati menedzsment alapfogalmait. Éppen ezért az ÁVF igyekszik átadni neked a közéleti érdeklődésnek és közpolitikai tájékozottságnak egy olyan szintjét, amely a diplomához fűzhető és a közgazdász szakma becsületét szolgálja. Másfelől az egyetem a civiltársadalomra és az önkormányzatiságra – a magyar politikai rendszer e két oszlopára – mint megrendelőkre tekint, épp ezért képzési szerkezetével igyekszik a közszolgálat munkaerőpiaci igényeit minél teljesebben eltalálni, ezért biztosít számodra magas szintű, naprakész tudást. A szakot 6 féléves teljes idős (nappali tagozatos), illetve 7 féléves részidős (esti tagozatos), „tömbösített” képzésben is elvégezheted.

De miért pont az ÁVF-en? Az ÁVF Közszolgálati alapképzésének országos szinten is megkülönböztető egyedisége, hogy üzlettudományi szemmel néz olyan szakterületekre, amelyek más szervezőelvek szerint fejlődnek. Vállakozássá ugyan a közszolgálat a jövőben sem válhat, de a sikeres üzleti modellek és a legjobb gyakorlat átadásával a terület profijaivá, sikeres „szociális vállalkozókká” válhatnak az itt tanulók.

Mit is jelent „szociális vállalkozónak” lenni? Tudásoddal olyan ötleteket kitalálni és azokat megvalósítva olyan „vállalkozóvá” válni, aki fenntartható és hatásos megoldásokat dolgoz ki égető társadalmi problémákra a foglalkoztatástól és az egészségügytől kezdve a környezetvédelmen és az oktatáson át egészen a közszolgálat utolsó, legelhanyagoltabb részterületéig. Ami tehát a vállalkozó a gazdasági életben, az az elkötelezett szociális vállalkozó a civiltársadalomban és helyi közigazgatásban – a változás motorja, kreatív alkotó és a jövő előfutára.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom