Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Szeretnéd jól átlátni a gazdasági, diplomáciai és politikai folyamatokat? Egy hallgatóközpontú közgázos programban éreznéd úgy, hogy valóban kiteljesedhetsz? Az Általános Vállalkozási Főiskola nemzetközi gazdálkodás alapszakán színvonalas képzésben részesülhetsz és jól hasznosítható diplomát kapsz a kezedbe.

Az alapszakban a hagyományos képzési rendszer négy nemzetközi vonatkozású szakja olvadt össze, köztük a gazdaságdiplomácia és nemzetközi menedzsment, külgazdasági, nemzetközi kapcsolatok és a nemzetközi kommunikáció. Ez persze nem azt jelenti, hogy az ismeretanyag csökkent volna – így biztosan nem fogsz unatkozni! A képzés ideje – akárcsak a többi gazdasági alapszakon - 6+1 félév. Közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteket biztosít számodra. A képzés végigkalauzol a nemzetközi gazdasági és piaci folyamatokon, Magyarország külgazdaságán és az Európai Unió működésén, s elsajátíthatsz tárgyalástechnikai ismereteket is. Emellett nemzetközi áru- és pénzügyi mozgások elemzésével is foglalkozhatsz.

Megszerzett tárgyi tudásod segít a nemzetközi rendszer gazdasági, jogi és politikai megértéséhez. Az utolsó félév a szakmai gyakorlaté – használd ki az ÁVF meglévő kapcsolatait és szerezz tapasztalatot a téged legjobban érdeklő területen! A diploma megszerzéséhez alapvető feltétel két középfokú szakmai nyelvvel bővített C típusú nyelvvizsga, így a nyelvtanulást érdemes napirenden tartanod. Önálló problémamegoldó képességedre, innovációs készségre, kezdeményezőkészségre is szükség lesz, ha a szakot teljesíteni szeretnéd.

Elképzeléseidtől függően a három és fél év eltelte után azonnal munkába állhatsz (államigazgatás, versenyszféra), de tovább is tanulhatsz valamely egyetem gazdasági mesterképzéseinek valamelyikében.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom