Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Érdekel, mi történik nap mint nap a nagyvilágban? Érdekelnek a hírek, amiket hallasz Amerikáról, Kínáról vagy az Európai Unióról? Szeretnéd tudni, honnan indultak, merre tartanak és hogy mi áll a nemzetközi kapcsolatok hátterében? Akkor gyere és jelentkezz az Általános Vállalkozási Főiskola nemzetközi tanulmányok alapszakjára és deríts ki mindent, ami érdekel!

Mire számíthatsz az iskolapadban? Az ÁVF-n 6 féléves teljes idős (nappali tagozatos), illetve 7 féléves részidős (levelező tagozatos) képzésben tanulhatsz nemzetközi tanulmányokat. Az iskolapadban ülve rengeteg izgalmas témába fogsz belekóstolni az itt eltöltött éveid alatt: a társadalomtudományi ág részeként a politológiát, szociológiát, történelmet, jogot és közgazdaságtant fogsz tanulni, emellett a készségfejlesztés részét képező kommunikáció, idegen nyelv, informatika és statisztika világába is bepillantást nyerhetsz. Az AVF NT-n végző szakemberként, diplomáddal a kezedben a nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként leszel megnevezve. A nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként megszerzett ismereteid segítségével könnyen eligazodhatsz majd a nemzetközi vizeken, mivel megismered majd a nemzetközi jogot, a politikai eszmék és gondolkodásmódok alapjait és végül, de nem utolsó sorban az Európai Unió jogi és intézményi felépítését.

Mi leszel, ha nagy leszel? Az EU politikájának és útjának ismeretében a minisztériumok, kormányzati szervek, állami intézmények nemzetközi és uniós feladatait is képes leszel irányítani, vagy önkormányzati szinten, gazdasági társaságoknál, vagy a vállalkozói területen láthatsz el hasonló feladatokat. Kreativitásodat szabadon engedve összeállíthatsz pályázati anyagokat az EU-ban meghirdetett pályázatokra, és irányíthatod a „nyertes” munkákat. Ezen a szakterületen nélkülözhetetlen a kapcsolatteremtő és együttműködő képesség és természetesen a kommunikációs készség is, ezért az ÁVF diákjaként óriási hangsúlyt kap, hogy minél inkább el tudj mélyedni az idegen nyelvek világában. Ehhez nagy segítség lesz számodra, hogy a főiskolán számtalan nyelven tanulhatsz a legjobbaktól. A nemzetközi tanulmányok szak elvégzéséhez elengedhetetlen a szakmai gyakorlat teljesítése. De ne ijedj meg, az ÁVF kapcsolatainak köszönhetően a politikai és Uniós területeken megannyi jobbnál jobb gyakorlati hely közül fogsz tudni válogatni. Ezen kívül számtalan alkalmad lesz részt venni diák- és oktatócseréken, külföldi ösztöndíjas tanulmányutakon és közös kutatási és oktatási projektekben.

Tehát, ha nem csak a hírekből szeretnéd megtudni, mi folyik a nagyvilági politikában és az EU-ban, hanem mindent akarsz tudni róluk, akkor az Általános Vállalkozási Főiskola Nemzetközi tanulmányok alapképzés a te választásod!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom