Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Közeledik a nagy döntés. A középiskolás éveket hátrahagyva új vizekre kell evezned! De mi alapján válasszak? – kérdezed. Talán egy mottó megkönnyíti a döntésed: "Értékorientált minőség". Így hangzik az Apor Vilmos Katolikus Főiskola mottója, amely kifejezi, hogy a magas színvonalú szakmai felkészítés mellett a keresztény értékrend közvetítése is célja a főiskolának. Az Apor Vilmos Főiskola Vác egyetlen és – a város közel 1000 éves történetének – legelső váci székhellyel működő főiskolája. Hosszú, kanyargós és eseménydús történetének végén ma már kiforrott, magas szintű képzéseivel vár téged, hogy részese lehess történetének folytatásában, alakításában.

Gondolnád, hogy Magyarországon egyedüliként, az Apor Vilmos Főiskolának nincsenek karai, hanem intézetei vannak? Pedig így van. Érdekel a magyar kultúra? Akkor a Magyar Nyelv és Kultúra Intézet a te választásod. Vagy esetleg a pedagógia? Gyere és tanulj a Neveléstudományi és Módszertani Intézetünkben. De ha más felé húz a szíved, válogathatsz még a Hitéleti, Hittudományi és Filozófiai Intézet, a Romológiai és Alkalmazott Társadalomtudományi Intézet és a Természettudományi és Matematikai Intézet szakjai között is.

Nem elég az iskolapad? A főiskolán az Intézetek programjain túl számtalan fakultatív lehetőség, különféle műhelyek és klubok közül válogathatsz az érdeklődésednek megfelelően. Szeretnéd a tehetségedet kibontakoztatni? A tehetségek gondozására és az erre való felkészítésre kiemelten figyel az Apor Vilmos Főiskola a tudományok, a művészetek és sport területén egyaránt. Nyelvet tanulnál? A főiskolán számos nyelvet ingyen tanulhatsz, a nyelvórákat a hallgatóknak ingyenes juttatásként kínálják, így nem kell költséges különórákra járnod. Sőt, az iskolán belül többféle nyelvvizsgahely is működik, valamint belső nyelvvizsga letételére is lehetőséged nyílik. A főiskola kollégiumaiban mindig otthon érezheted magad és a főiskola Karitász szervezetének tagjaként önkéntes munkával segíthetsz a rászorulókon.

Nemzetközi vizekre is kieveznél? A főiskola nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően sokféle lehetőséget nyújt külföldi tanulmányokra és külföldön teljesíthető szakmai gyakorlatokra is. Német nyelvterületen Münchenben MA szintű szociális képzésben vehetnek részt a BA szakon legalább jó minősítéssel végzett hallgatók. Erasmus kapcsolatai révén pedig Európa számos országába juthatsz el az Apor Vilmos Főiskola hallgatójaként.

Ha nemcsak a mottó, de az Apor Vilmos Főiskola világa is megfogott, jelentkezz!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet