Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Vannak munkák és vannak hivatások! Kisgyerekekkel foglalkozni, együtt lenni velük, nevelni őket munka közben? Ez hivatás! Megvan benned az elhivatottság? Akkor jelentkezz Apor Vilmos Katolikus Főiskola Óvodapedagógus alapképzésére.

Hogyan segít a főiskola elhivatottságod kiteljesedésében? Az Apor Vilmos Főiskolán a képzés gyakorlatközpontú, már az első félévtől lehetőséged van „gyerek-közelben” kipróbálni magad. A főiskola saját fenntartású gyakorló óvodája keresztény nevelést biztosít az óvodáskorú gyerekek számára, így már hallgatóként is  a gyakorlatban tapasztalhatod meg és sajátíthatod el az életkori sajátosságokat figyelembe vevő, hiteles keresztény pedagógia módszereit, célkitűzéseit. A keresztény nevelés bázisára épül még az óvoda inkluzív szemléletű pedagógiája, mely egyaránt jelenti a sajátos nevelési igényű, a kisebbségi és a migráns gyerekek beilleszkedésének elősegítését.

Hova tovább a főiskola után? Az óvodapedagógusi diplomáddal különböző fenntartású (önkormányzati, egy-házi, alapítványi és magán) óvodákban helyezkedhetsz el könnyedén. Az utóbbi évek tapasztalatai egyértelműen biztatóak, az Apor Vilmos Főiskolában végzett hallgatók válogathattak az állásajánlatok között, a végzős évfolyam hallgatói már a gyakorlati képzésük során munkalehetőséghez jutnak. Az elhelyezkedési lehetőségek regionálisan változnak, a Pest megyei mutatók kifejezetten jók: sok és színes állásajánlat közül válogathatnak az itt végzett hallgatók. A katolikus óvodákban, intézményekben történő elhelyezkedésnél a főiskolán végzett hallgatók különösen előnyt élveznek.

Külföldön próbálnál szerencsét? A főiskola külföldi ösztöndíjai nemcsak az ismeretek és tapasztalatok bővítésére kínálnak alkalmat, hanem későbbi munkalehetőséget is jelenthetnek a hallgatók számára: több, a szakon végzett hallgató dolgozik Németországban, Belgiumban, Franciaországban pedagógusként.

Ha szeretnél keresztény értékrend szerint, profi keretek között tanulni és szeretnél kisgyerekekkel foglalkozni, akkor tárt karokkal vár téged az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Óvodapedagógus alapképzése.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom