Óvodapedagógus [nemzetiségi óvodapedagógus (német)]

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

A szak értékelései >>
Pedagógia Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Megvan benned az elhivatottság, hogy kisgyermekekkel foglalkozz? Mindig is közel állt hozzád a német nyelv és kultúra? Ha úgy érzed, te ezt a kettőt egy fedél alá hozva szívesen tanítanál óvodában, német nyelven, akkor jelentkezz Apor Vilmos Katolikus Főiskola Óvodapedagógus alapképzésének nemzetiségi német szakirányára.

Miért is jött létre ez a szakirány? Olyan nemzetiségi óvodapedagógus végzettségű szakemberek képzésére, akik a korszerű szakmai és gyakorlati ismereteik, képességeik felhasználásával német nemzetiségi óvodákban képesek önállóan ellátni a nemzetiségi anyanyelvi nevelés, hagyományőrzés feladatait. A képzés óvodapedagógus munkakörben dolgozók számára biztosít olyan szakmai fejlődést, mely segítségével a német nemzetiségi nyelv és kultúra közvetítését végezhetik német nemzetiségi óvodákban.

Mit is tanulhatsz meg szakon? Az alapképzésen megszerzett izgalmas ismereteiden túl a szakirányon eltöltött 3 féléved alatt elmerülsz a német nyelv, a nemzetiségi kultúra és a német anyanyelvű óvodai foglalkozások mikéntjének világában is.

A tanultakat élesben is kipróbálnád? Az Apor Vilmos Főiskolán a képzés gyakorlatközpontú, így már az első félévtől lehetőséged van „gyerek-közelben” kipróbálni magad. A főiskola saját fenntartású gyakorló óvodája keresztény nevelést biztosít az óvodáskorú gyerekek számára, így már  hallgatóként  a gyakorlatban is megtapasztalhatod és elsajátíthatod az életkori sajátosságokat figyelembe vevő, hiteles keresztény pedagógia módszereit, célkitűzéseit. A keresztény nevelés bázisára épül még az óvoda inkluzív szemléletű pedagógiája, mely egyaránt jelenti a sajátos nevelési igényű, a kisebbségi és a migráns gyerekek beilleszkedésének elősegítését.

Merre tovább diplomáddal a zsebedben? Az óvodapedagógusi diplomáddal különböző fenntartású (önkormányzati, egy-házi, alapítványi és magán) óvodákban, német nemzetiségi óvodapedagógus végzettségeddel nemzetiségi óvodákban is elhelyezkedhetsz. A katolikus óvodákban, intézményekben történő elhelyezkedésnél a főiskolán végzett hallgatók különösen előnyt élveznek.

Német tudásodat külföldön is kipróbálnád? A főiskola külföldi ösztöndíjai nemcsak az ismeretek és tapasztalatok bővítésére kínálnak alkalmat, hanem későbbi munkalehetőséget is jelenthetnek a hallgatók számára: több, a szakon végzett hallgató dolgozik Németországban, Belgiumban, Franciaországban pedagógusként.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom