Óvodapedagógus [nemzetiségi óvodapedagógus (cigány-roma)]

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

A szak értékelései >>
Pedagógia Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Mindig is érdekelt a roma kultúra ezerarcú világa? Érzed magadban az elhivatottságot, hogy roma kisgyermekekkel foglalkozz, és hogy segítsd őket a szépre és jóra nevelni és tanítani? Elhivatottnak érzed magad? Akkor gyere és tanulj az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Óvodapedagógus nemzetiségi roma/cigány szakirányán.

Hogyan segít a főiskola elhivatottságod kiteljesedésében? Az Apor Vilmos Főiskolán a képzés gyakorlatközpontú, már az első félévtől lehetőséged van „gyerek-közelben” kipróbálni magad. A főiskola saját fenntartású gyakorló óvodája keresztény nevelést biztosít az óvodáskorú gyerekek számára, így már hallgatóként is a gyakorlatban tapasztalhatod meg és sajátíthatod el az életkori sajátosságokat figyelembe vevő, hiteles keresztény pedagógia módszereit, célkitűzéseit. A keresztény nevelés bázisára épül még az óvoda inkluzív szemléletű pedagógiája, mely egyaránt jelenti a sajátos nevelési igényű, a kisebbségi és a migráns gyerekek beilleszkedésének elősegítését.

Mi is igazából a szakirány célja? Olyan nemzetiségi óvodapedagógus végzettségű szakemberek képzése, akik gyakorlati ismereteik és képességeik felhasználásával roma nemzetiségi óvodákban képesek önállóan ellátni a nemzetiségi anyanyelvi nevelés és hagyományőrzés feladatait. A képzés óvodapedagógus munkakörben dolgozók számára biztosít olyan szakmai fejlődést, mely segítségével a roma nemzetiségi kultúra közvetítését végezhetik roma nemzetiségi óvodákban.

Hogyan szerzed meg az ehhez szükséges tudást? Úgy, hogy az AVKF óvodapedagógusi alapképzésen megszerzett izgalmas ismereteiden túl a szakirányon eltöltött 3 féléved alatt elmerülsz a roma nyelvek és kultúrák és a roma anyanyelvű óvodai foglalkozások mikéntjének világában is.

Merre találd meg az utad az iskola után? Az óvodapedagógusi diplomáddal különböző fenntartású (önkormányzati, egy-házi, alapítványi és magán) óvodákban, roma nemzetiségi óvodapedagógus végzettségeddel pedig nemzetiségi óvodákban is elhelyezkedhetsz. A katolikus óvodákban, intézményekben történő elhelyezkedésnél a főiskolán végzett hallgatók különösen előnyt élveznek.

Külföldön próbálnál szerencsét? A főiskola külföldi ösztöndíjai nemcsak az ismeretek és tapasztalatok bővítésére kínálnak alkalmat, hanem későbbi munkalehetőséget is jelenthetnek a hallgatók számára: több, a szakon végzett hallgató dolgozik Németországban, Belgiumban, Franciaországban pedagógusként.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom