Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 160 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 160 000 Ft

Magadénak érzed a keresztény értékrendet? Szeretnél gyerekekkel foglalkozni az iskola falain belül és akár kívül is? El tudod képzelni, hogy akár a gyerekek családjaival is foglalkozz? Ha igen, talán az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Szociálpedagógia alapképzése a neked való!

Van elhivatottságod? Ha úgy érzed, hogy szociális érzékenységgel, segíteni akarással, kreativitással és megfelelő nyitottsággal jellemezhető stabil személyiség vagy, aki képes az elméleti tudását a gyakorlati feladatokkal és kihívásokkal összekapcsolni, akkor jelentkezz! A szakot nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában, 7 félév alatt végezheted el.

Mi is a képzés célja? Olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak a nevelés-oktatás és szociális ellátás területein segítő - támogató munka végzésére, képesek a gyerekek és felnőttek, elsősorban a családok kapcsolati, tanulási, szociális problémáit kezelni, tudásukkal segíteni őket kiutat találni a bajukból és megmutatni nekik az élet napos oldalát is. A szociálpedagógus szak alapvetően gyakorlatorientált felsőfokú szakképzés. Így tudásodat már az első évben megcsillogtathatod a gyakorlatban is, később pedig mindig egyre több lehetőséged lesz erre.

Hogyan lesz a tudásod a segítő kezed? A szakon magas óraszámban azokat a tárgyakat tanulhatod, amelyek a szociálpedagógiai tanulmányaid kimenetelét befolyásolhatják, mint például a pedagógia több izgalmas fajtája, a pszichológia, az etika, a családgondozás és még sok egyéb érdekes és hasznos szakmai tárgy. A főiskolán az előadások mellett megtalálható a szemináriumi és a tréningszerű foglalkozás is. Ha itt tanulsz, érdeklődésednek megfelelően mélyülhetsz el egy-egy terület ismereteiben a negyedik félévtől kezdődően.

Diplomáddal a kezedben, tudással a fejedben! Hova tovább? A szociális gondoskodás minden területén szükség van felsőfokú végzettséggel rendelkező szociális szakemberekre, így számtalan helyen elhelyezkedhetsz, érdeklődésednek és elhivatottságodnak megfelelően.

Vagy külföld? A főiskola nemzetközi kapcsolatainak és az Erasmus programnak köszönhetően az Apor Vilmos Főiskola Szociálpedagógia szakán lehetőséged van külföldi (pl. Németország, Erdély stb.) elméleti és gyakorlati szociálpedagógiai tanulmányokra is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom