Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekel a 6-14 éves életkorú gyermekek élete, akik meg akarják tudni és meg akarják tanulni, hogyan lehet őket szépre, jóra, az új iránti fogékonyságra nevelni, vagy ha szívesen játszanál vagy tanulnál hangszeren, szeretnél énekkarban énekelni vagy éppen érdekel a mesemondás, versmondás, a drámajáték vagy a színpadi szereplés, akkor az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Tanítóképző alapképzés a tökéletes választás számodra.

Mi is a képzés célja? Olyan pedagógiai szakemberek képzése, akik ismeretekkel alkalmasak az általános iskola 1-6. osztályának oktatására. A Főiskola a leendő tanítóknak korszerű általános műveltséget, magas szintű idegennyelv-tudást nyújt. Az Apor Vilmos Főiskolán olyan pedagógusokat tanítanak ki, akik kellő társadalmi érzékenységgel rendelkeznek és tiszteletben tartják az erkölcsi normákat.

Mit tanulhatsz meg az évek alatt? A képzés magába foglalja a természet, a társadalom, a kultúra és a gondolkodás legáltalánosabb összefüggéseinek ismeretét. A szakon megismerkedhetsz a tanítók számára elengedhetetlen, izgalmas tudományterületekkel, mint a természettudományok, matematika, zene, vizuális és a testneveléssel összefüggő ismeretek. Itt nem csak a könyvekből tanulsz! Tudásodat a gyakorlatban is ki kell próbálnod. Így megismered a 6-12 éves gyermekek tanulásának irányítását, a személyiségük fejlesztéséhez szükséges korszerű eljárásokat, módszereket iskolai környezetben, fejlesztve a speciális tanítói képességeidet, technikai jártasságodat és magas színvonalú informatikai tudásodat.

Mi lesz, ha kilépsz az iskola kapuján? Az Apor Vilmos Főiskola tanítói diplomájával a kezedben az általános iskola 1-4 osztályában taníthatsz bármely műveltségterületen, kivéve az idegen nyelvet. Az 5-6. osztályokban a választott szakterületednek megfelelő tantárgyakat taníthatsz. Ezen felül, különösen ha egy szakirányú továbbképzést is elvégeztél, elhelyezkedhetsz akár könyvtárakban, művelődési házakban, kulturális intézményekben is. Sőt, részt vehetsz akár az üzleti életben, a turizmus szervezésében, a közhasznú ügyek irányításában, a kisebbségek támogatásában és informatikai feladatok ellátásában is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom