Tanító [nemzetiségi tanító (cigány-roma)]

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

A szak értékelései >>
Pedagógia Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Közel áll hozzád a roma kultúra? Szeretnél közelebbről is megismerkedni vele, sőt, szeretnéd megszerzett ismereteidet tovább is adni? Érdekel a 6-14 éves életkorú gyermekek élete és meg akarod tudni, hogyan lehet őket szépre, jóra, az új iránti fogékonyságra nevelni? Akkor jelentkezz az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Tanítóképző alapképzés cigány/roma nemzetiségi szakirányára.

A roma nemzetiségi szakirányra a tanító alapszakról jelentkezhetsz, 4 félév alatt kiegészítve az ott szerzett ismereteidet. A nemzetiségi szakirányt választó tanítók képesek az 1-6. osztályban a nemzetiségi anyanyelvi nevelésre, az 1-4. osztályban magyar nyelven minden műveltségi terület, valamint a nemzetiségi nyelven oktatott tárgyak tanítására. A főiskola a leendő tanítóknak korszerű általános műveltséget, magas szintű idegennyelv-tudást nyújt.

Mi mindennel találkozhatsz majd az AVKF szakján töltött 8 féléved alatt? A képzés magába foglalja a természet, a társadalom, a magyar és roma kultúra és a gondolkodás legáltalánosabb összefüggéseinek ismeretét is. A szakon megismerkedhetsz a tanítók számára elengedhetetlen, izgalmas tudományterületekkel is, mint a természettudományok, matematika, zene, vizuális és a testneveléssel összefüggő ismeretek.

Vajon jó tanár lennél? Itt megtudhatod, ugyanis tudásodat a gyakorlatban is ki kell próbálnod roma nyelven, roma nemzetiségi iskolában: megismered a 6-12 éves gyermekek tanulásának irányítását, a személyiségük fejlesztéséhez szükséges korszerű eljárásokkal, módszerekkel iskolai környezetben, fejlesztve a speciális tanítói képességeidet, technikai jártasságodat és magas színvonalú informatikai tudásodat. 

Merre tovább iskola után? A roma nemzetiségi tanítói diplomáddal a kezedben az általános iskola 1-4 osztályában taníthatsz minden műveltségterületen, ezen felül 1-6. osztályban roma nemzetiségi nyelvet is. Sőt, elhelyezkedhetsz akár könyvtárakban, művelődési házakban, kulturális intézményekben is, vagy részt vehetsz akár az üzleti életben, a turizmus szervezésében, a közhasznú ügyek irányításában, a kisebbségek támogatásában és sokszínű informatikai feladatok ellátásában is.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom