Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 245 000 Ft
Angol önköltség (félév) 245 000 Ft

Kit várnak az alapszakra? Olyan, a közgazdaságtan elmélete iránt érdeklődő középiskolást, akit érdekelnek a gazdasági összefüggések, a módszertani problémák, és nem közömbös a többi társadalomtudomány iránt sem. Olyan középiskolást, akinek eltökélt szándéka egy kapcsolódó mesterszak elvégzése, és diplomájával a kezében profi közgazdaként veti bele magát a kihívásokba. Te vagy ez a középiskolás? Akkor gyere és tanulj a Budapesti Corvinus Egyetem Alkalmazott közgazdaságtan szakján és légy igazi vérbeli, profi közgazdász.

Miért az AK alapszak? Mindig szükség van olyan tanácsadókra, vezetőkre a vállalati területen, akik képesek a stratégiai elemzésre, a hosszú távú gondolkozásra és nem érik felkészületlenül a mások által előre nem látott események. Mindig szükség van olyan közgazdászokra, akik értik és tudják a gazdaságpolitika alapvető működését. A gazdaságpolitika döntési folyamatait ismerik és ki is tudják azokat használni. Mindig szükség van olyan kutatókra, akik önálló ötletekkel, fejlesztésekkel előreviszik a szakmát. Újszerű gondolkozásukkal, újításaikkal előkészítik a jövő közgazdászainak útját. Mindig szükség van olyan szakemberekre, akik nemzetközi szinten is otthonosan mozognak olyan szakterületeken, melyek kihívásokkal vannak tele, és bármelyik nemzetközi porondon megállják a helyüket, mind szakmailag, mind pedig nyelvtudásukkal.

Merre tovább diplomáddal a zsebedben? Ismereteid birtokában a szakon végezve garantáltan rövid időn belül képessé válsz arra, hogy nagyfokú önállósággal és kreatívan részt vehess a különböző szintű, kalandos közgazdasági feladatok megoldásában akár a közigazgatási intézmények, nagyvállatok, akár a nem-kormányzati intézmények tervező-pénzügyi részlegeiben. A szak egyik alapvető célja az is, hogy felkészítsen téged a legkülönbözőbb mester szintű gazdaságtudományi (közgazdasági és gazdálkodási)szakokra.

Úgy érzed, tehetséged is van a közgazdaság műveléséhez? Kiemelkedően jó teljesítményt nyújtó hallgatóként a Corvinus AK szakján kiscsoportos foglalkozásokon vagy extra tantárgyak felvételével is teret engedhetsz kreativitásodnak és új utakat fedezhetsz fel a közgazdaságtan labirintusában. A tehetséggondozás fontos része még tanulmányi versenydolgozatok megírására, demonstrátori pályázatok beadására, valamint a külföldi ösztöndíjak elnyerésére való ösztönzés is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom