Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 290 000 Ft

Már középiskola elején is a biológia volt a kedvenc tantárgyad? Talán mára még inkább a kedvenced? Érdekelnek a technológia vívmányai, vagy a kutatás? Sokszor elképzelted, ahogy egy laboratóriumban kotyvasztasz? Igen? Akkor neked egyértelműen a Budapesti Corvinus Egyetem Biomérnök alapképzésre kell jelentkezned.

Először is nézzük meg mi a képzés célja! A szak célja, hogy olyan biomérnökké válj, aki alkalmas a széleskörűen értelmezett biotechnológiai rendszerek és az azokat működtető emberek irányítására, analitikai vizsgálatok, gyártásközi és a végső minőségellenőrzés végzésére, legalább egy idegen nyelven a műszaki finomságok megértésére, a technológiai rendszerek fejlesztésében, tervezésében, új eljárások, termékek kifejlesztésében, kutatásban bármilyen izgalmas feladat ellátására. Ugye, hogy tényleg izgalmasnak hangzik?

Hogyan is juthatsz el idáig? Nagyon sok érdekes dologgal fogsz találkozni az itt eltöltött 7 féléved alatt: megismerkedsz a természettudományos alapismeretekkel, belekóstolsz a matematika, fizika, kémia, biológia, biokémia világába. Tanulsz gazdasági és humán ismereteket, csipetnyi mikro- és makroökonómiát, menedzsment- és vállalkozásgazdaságtant és üzleti jogot. Szakmaiságodat pedig a következő tárgyak fogják profi szintre emelni: a biológiai rendszerek működése, fizikai kémia alkalmazásai és anyagtudomány; mérés és irányítástechnika; géptan és művelettan; technológia. Sok-sok izgalmas és sokszínű tantárgy, amik talán még nem sokat mondanak neked, de később majd átszövik a mindennapjaidat.

Sőt, ezekkel az izgalmakkal nem csak az iskolapadban fogsz találkozni, hanem élesben, a gyakorlatban is ki kell majd próbálnod magad egy neked tetsző helyen, legalább 6 héten keresztül, mivel az egyetemen kívül teljesítendő szakmai gyakorlat elengedhetetlen diplomád megszerzéséhez. A szakmai gyakorlatot külső szakmai gyakorló helyen, intézményben, erre alkalmas szervezetnél, vagy felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen is teljesítheted.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom