Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Az vagy, amit megeszel! Ismerős, ugye? Ha igaz ez a mondás és meg szeretnéd magad ismerni, meg kell ismerned azt is, ami a tányérodon van. Tudod, hogy hol tudod a legjobban megtanulni, mi is az, ami az asztalon, vagy a boltok polcán vagy már a gyárakban van élelmiszer néven? A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszermérnök alapképzésén.

Mi a képzés célja? Hogy olyan élelmiszermérnököt képezzenek belőled, aki általános ismeretekkel rendelkezik a biológia, a kémia, a fizika és műszaki alaptudományokban, speciális ismeretekkel az élelmiszertudományban, szakmai alapismeretekkel az élelmiszerek előállítása és tartósítása, valamint az élelmiszertechnológia terén. A szakot nappali tagozaton 7 félév, levelező tagozaton pedig 9 félév alatt lehet elvégezni.

Hogyan is fogod ezt mind megtanulni? Az iskolapadban megismerkedsz majd közelebbről is a matematika, biometria, alkalmazott informatika, fizika, kémia, biológia, általános mikrobiológia világával, gépészeti ismeretekkel és a közgazdaságtannal, sőt, még az EU agrárpolitikájával is. De hogy szakmailag is a topon legyél, fejest kell ugranod az élelmiszerkémia, fizikai kémia, élelmiszeranalitika, élelmiszer mikrobiológia és higiénia, élelmiszeripari alapgépek, munkavédelem, élelmiszertechnológia, élelmiszerbiztonság, élelmiszeripari minőségirányítás és még sok egyéb, élelmezéssel kapcsolatos tárgy tengerébe.

De gyakorolni is kell! Éppen ezért kell a 7 féléved alatt szakmai gyakorlatra menned, ami két részből tevődik össze: a szakmai elméleti képzéshez kapcsolódóan összesen, legalább 3 hét gyakorlati képzésből, valamint egy félévig tartó összefüggő szakmai gyakorlatból.

Mindezekkel a fejedben és diplomáddal a zsebedben nagyon sok izgalmas dolgot csinálhatsz majd. Például képes leszel élelmiszer alapanyagok és élelmiszerek vizsgálati módszereinek biztonságos alkalmazására, az élelmiszer-előállítás területén a gazdálkodástudományi, vezetési és szervezési, marketing, élelmiszeripari informatikai elvek alkalmazására. Vagy éppen termelésirányítói és vezetői feladatok ellátására élelmiszeripari üzemekben és az élelmiszerekben a feldolgozás és a tárolás során bekövetkező fizikai, kémiai, biológiai és érzékszervi változások és ezek molekuláris hátterének felismerésére, és még nagyon sok, ma még talán furcsán csengő, de később neked egyszerű és izgalmas munka elvégzésére.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, ne habozz, jelentkezz a BCE Élelmiszermérnöki szakra!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom