Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés

Budapesti Corvinus Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Budapesti Corvinus Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 245 000 Ft

Miből áll a szak célja? A gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés alapszak célja, hogy olyan szakemberré válhass, aki képes önálló, kiemelkedő színvonalú munkavégzésre a gazdasági területek különböző részein és szintjein, beleértve az Európai Unió, a központi állami irányítás, a helyi önkormányzati és vállalati szintet, valamint a teljes pénzügyi szférát. Emellett megfelelő mélységű elméleti háttérrel fogsz rendelkezni majd ahhoz, hogy tanulmányaidat a gazdaságtudományi képzés második ciklusában, mester szinten is folytathasd, ha szeretnéd.

A fenti cél elérése megköveteli, hogy hallgatóként a gazdaságtani alapképzés általános követelményeinél jóval szélesebb és elmélyültebb elméleti és módszertani, elsősorban matematikai, statisztikai, közgazdaságtani és speciális pénzügyi alapozásra tegyél szert.

Mi mindenről fogsz itt tanulni? A Corvinus szakján eltöltött 6 féléved alatt a gazdaságtani és társadalomtudományi alapismereteken – mint az analízis, algebra, statisztika, informatika, pénzügytan, nemzetközi gazdaságtan, stb. – túl alkalmad lesz mélyebben is elmerülni a piacszerkezetek, vállalati pénzügyek, gazdaság-és társadalomstatisztika, idősorelemzés, operációkutatás, pénzügyi számítások, mértékelmélet, funkcionálanalízis, döntési módszerek, pénzügyi modellezés, árfolyammodellek útvesztőkkel teli izgalmas világában.

Mit adhat neked a szak és az itt szerzett diplomád? Az elmélyült elméleti és módszertani ismeretek birtokában a szakon végzettként képessé válhatsz majd arra, hogy rövid időn belül nagyfokú önállósággal és kreatívan vegyél részt a matematika és a közgazdaságtan, valamint a pénzügyek ismeretén alapuló elemző, előrejelző és modellalkotási tevékenységben, különböző szintű közgazdasági döntés-előkészítő feladatok megoldásában. Könnyedén elhelyezkedhetsz majd az országos és nemzetközi intézményekben, minisztériumokban, uniós szervezeteknél, hazai és multinacionális nagyvállalatoknál, vagy bármilyen banki és más pénzügyi szervezetnél, a határ a te kreativitásod és persze a csillagos ég.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom