Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki

Budapesti Corvinus Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Budapesti Corvinus Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANK, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

Érdekel a mezőgazdaság? Szívesen foglalkoznál vele akár profi szinten is? Jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdasági és Vidékfejlesztési Agrármérnök alapképzésére!

Mi is a képzés célja? A cél az, hogy olyan gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökökké válhass, aki képes a termeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő szervezési és irányítási feladatok elvégzésére. Hogy az elsajátított ökonómiai, menedzsment, regionális és térségi ismereteik birtokában, valamint a szakigazgatási feladatoknak, az agrártermelés sajátosságainak és az agrárgazdaság kapcsolatrendszerének ismeretében képes legyél bármilyen szakmai munka elvégzésére. Mire végzel, mestere leszel a vidékfejlesztés európai uniós normáinak és bármilyen vidékfejlesztési program tervezésének. Képes leszel a mezőgazdasági termeléshez, feldolgozáshoz, az ipari termelőeszköz-ellátáshoz és a kereskedelemhez kapcsolódó bármilyen izgalmas feladat elvégzésére. A szakot 6+1 félév alatt végezheted el.

Kalandosabb vizekre is kieveznél? Az alapszak elvégzése után lehetőséged van Agrárgazdasági szakirányon és Regionális és vidékfejlesztési szakirányon is tovább mélyíteni tudásodat, ha pedig még tovább eveznél, akkor a Vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakon folytathatod tanulmányaidat. A továbbtanulásra való felkészítésed az alapszakon belül az ötödik-hatodik szemeszterben sorra kerülő egyéni projektmunkáddal támogathatod meg. Az egyetemen a tehetséggondozás mellett részese lehetsz azoknak a megnyíló – elsősorban európai uniós – ösztöndíj-lehetőségeknek, amelyek felgyorsíthatják tapasztalatszerzésed és később a munkába való beilleszkedésedet is.

Kipróbálnád az itt szerzett tapasztalataidat? Az egyetemen a szakmai gyakorlat két részből áll: a szakmai elméleti képzéshez kapcsolódóan  legalább 3 hét gyakorlati képzésből, valamint összességében 12 hétig tartó szakmai gyakorlatból, amelyet egy neked szimpatikus, külső gyakorlati helyen is megszervezhetsz.

Érdekelne milyen az élet egy szakkollégiumban? A Corvinus Egyetem szakkollégiumai a tanterven kívüli oktatás és kutatás speciális színterei. Érdeklődésednek megfelelően bekapcsolódhatsz a Rajk László Szakkollégium, a Társadalomelméleti Kollégium, az Egyetemi Vállalkozói Kollégium vagy a Széchenyi István Szakkollégium csapatának munkájába és életébe.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom