Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 225 000 Ft

A Budapesti Corvinus Egyetemen, illetve jogelődein a gazdasági képzésnek sok évtizedes hagyománya van, és a gazdasági képzéshez illeszkedő informatikai képzés több mint három évtizeddel ezelőtt kezdődött. Így, habár hosszú múltra tekint vissza a Corvinus informatikus képzése, biztos lehetsz benne, hogy a gazdaságinformatikus szakra jelentkezve a legmodernebb informatikai ismereteket teheted magadévá.

Mi a képzés célja? A Corvinuson a képzés célja 7 félév alatt olyan gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalomban a valós üzleti folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására, a folyamatokat támogató informatikai feladatok elvégzésére. Az informatika korszerű lehetőségeit kihasználva képes a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, alkalmazások fejlesztésére, továbbá kellő mélységű elméleti ismerettel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Hogyan is válhatsz ilyen szakemberré? Úgy, hogy a szakon a természettudományos alapismereteken és a gazdasági és humán ismereteken túl a szakmai anyag részeként számtalan izgalmas, új dologgal fogsz találkozni. Ennek az anyagnak a részét képezi a rendszertechnikai modul (számítógép-architektúrák, operációs rendszerek, számítógép-hálózatok), a szoftvertechnológia modul (programozáselmélet, programnyelvek, programtervezés) és az információrendszer modul (adatbázis-kezelés, IR-architektúrák, fejlesztés, menedzselés, minőségbiztosítás, integrált fejlesztőeszközök, fejlesztési támogatások, informatikai audit, integrált vállalatirányítási rendszerek, speciális alkalmazások). Bár még néhány név ijesztőnek hangzik az előbbiekből, hidd el, mire odaérsz, az alapok után szakértőként fogsz belevágni a megismerésükbe.

Nem elég az alapképzés, te inkább mester lennél? A Gazdaságinformatika alapszakra többféle mesterképzés épülhet, mint például a Gazdaságinformatika MSc (Üzleti és közszolgálati informatika, E-business valamint Modellezési szakiránnyal). A hallgatók továbbtanulásra való felkészítése az alapszakon belül a hatodik-hetedik szemeszterben sorra kerülő egyéni projektmunkában valósítható meg leginkább, így szakértelmedet  élesben is próbára teheted.

Ha szeretnél az informatika világában könnyedén eligazodni, sőt alkotni, akkor jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságinformatikus alapképzésére.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom