Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 295 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 225 000 Ft

A kereskedelem és a marketing állandóan változó és növekvő fontosságú területe a felsőfokú gazdasági képzés rendszerében egyre nagyobb teret nyert az elmúlt évtizedekben. Ahogy bárhol a nagyvilágban egyre inkább meghatározóvá válik ennek a két izgalmas területnek az ismerete, úgy van szükség egyre inkább az ezzel foglalkozó, profi szakemberekre is. A Budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem és marketing alapszakán neked is megvan a lehetőséged, hogy e két terület szakértőjévé válj.

Mi a szak célja? A kereskedelem és marketing alapképzési szak célja 7 félév alatt olyan gazdasági és üzleti ismeretekkel, kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel rendelkező gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a különböző termékek és szolgáltatások keresletvezérelt beszerzésére és értékesítésére, kis- és középvállalatok kereskedelmi tevékenységének szervezésére és irányítására, továbbá kellő mélységű ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Mi mindennel ismerkedhetsz meg a szakon? A társadalomtudományi, közgazdaságtani, módszertani és üzleti alapozó ismeretek mellett fejest ugorhatsz a vállalatirányítás, kereskedelem gazdaságtana, marketing menedzsment, szervezeti magatartás tengerébe és később elmerülhetsz a vállalati pénzügyek, marketingkutatás, külkereskedelmi technikák, marketingkommunikáció, logisztika és a média gazdaságtan világában is. Megszerzett tudásodat az alapképzési szakon egy fél évig tartó összefüggő szakmai gyakorlaton is ki kell próbálnod.

Mester lennél? A Kereskedelem és marketing alapszak elvégzése után a Corvinuson közvetlenül marketing mesterszakon folytathatod a tanulást. A továbbtanulásodra készít fel az alapszakon belül az ötödik-hatodik szemeszterben elvégzendő egyéni projektmunkád megvalósítása is, ahol megmutathatod mindenkinek, mire vagy képes és hogy mennyire tudsz eligazodni a kereskedelem és marketing kanyarokkal teli labirintusában. Emellett számos, elsősorban európai uniós ösztöndíj-lehetőség közül is csemegézhetsz, sőt kipróbálhatod magad a Corvinus Egyetem egyik szakkollégiumában is, a Rajk László Szakkollégiumban, a Társadalomelméleti Kollégiumban, az Egyetemi Vállalkozói Kollégiumban vagy a Széchenyi István Szakkollégiumban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom