Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

„Kertész leszek, fát nevelek, kelő nappal én is kelek…” Ismerősen cseng? József Attila nagyszerű sorai nyomán most itt, a XXI. században már neked is megvan a lehetőséged arra, hogy a rímeken túllépve egy magasan képzett, okleveles kertésszé válj. Erre az útra hív téged a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészmérnöki alapképzési szakja.

Miről szól a kertészmérnöki szak? A képzés célja olyan kertészmérnökök képzése, akik képesek üzemi méretű termelési folyamatok irányítására és szervezésére, az ágazat szakigazgatási alapfeladatainak és szaktanácsadói feladatainak elvégzésére, alkalmasak önálló kertészeti magángazdaságok létrehozására és azok gazdaságos üzemeltetésére. Emellett ismeretekkel rendelkeznek a kertészeti termékek forgalmazása, feldolgozása és tárolása terén és kellő mélységű elméleti tudást szereznek a képzés második ciklusban, mesterképzési szakon történő folytatásához. Végzett kertészmérnökként képes leszel egyéni és családi gazdaságok létrehozására és irányítására, vezetői és középvezetői beosztás betöltésére szakigazgatási szervezeteknél, mezőgazdasági, kertészeti nagyüzemekben, szakmai testületeknél és szaktanácsadó hálózatokban is.

Hogyan néz ki a képzés? A képzés Budapesten nappali és levelező tagozaton indul, mindkét tagozaton állami ösztöndíjas és önköltséges formában is. A képzés ideje 7 félév. Már az alapképzésen, az általános, tudományos alapokon túl többfajta modul közül választhatsz, ízlésednek és érdeklődésednek megfelelően: tanulhatsz dísznövénytermesztést, faiskola fenntartást, gyógynövénytermesztést, gyümölcstermesztést, kertészeti biotechnológiát, növénynemesítést, szőlészetet és zöldségtermesztést is.

Többre vágysz? Ha az alapképzés nem lenne elég és még profibb mérnökké szeretnél válni, kipróbálhatod magad a mesterképzési szakokon itthon vagy külföldön, a Corvinus kertészettudományi kar szakirányú továbbképzésein, felnőttképzési tanfolyamokon vagy mesterfokozatod birtokában a doktori képzésnek is nekirugaszkodhatsz.

Ha készen állsz, hogy József Attila rímeinek nyomdokába lépj, gyere és jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészmérnöki alapképzési szakjára!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom