Környezetgazdálkozdási agrármérnöki

Budapesti Corvinus Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Budapesti Corvinus Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft

Te is a Zöldek táborát erősíted? Napjainkban egyre inkább igyekszünk odafigyelni a környezetünkre, nem szemetelni, szelektíven gyűjteni a hulladékot, próbáljuk alkalmazni azt a tudást, amit még az iskolában tanultunk meg, ennek ellenére egyre csak fokozódik a környezetszennyezés körülöttünk. Ezért van szükség egyre több olyan szakemberre, akik képesek új, környezetkímélő megoldásokat találni a problémákra. Ha szeretnél te is ilyen szakemberré válni és segíteni megtalálni ezeket a megoldásokat, jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdálkodási agrármérnöki alapképzési szakjára.

Miről szól a képzés? A 7 féléves, önköltséges szak célja olyan agrármérnökök képzése, akik képesek érvényesíteni a környezet- és természetvédelem elveit a környezetgazdálkodásban, a területfejlesztésben, a természetvédelemben. Itt tanulva te is képességet szerezhetsz a környezetkímélő, tájjellegű fenntartható termelési tervezésre, alkalmassá válhatsz a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés helyi és területi feladatainak szervezésére, irányítására. Megismered a tudomány és a gyakorlat legújabb eredményeit, és azokat képes leszel használni és kamatoztatni is. Emellett kellő mélységű elméleti tudást szerezhetsz a képzés második ciklusban, mesterképzési (MSc) szakon történő folytatásához is.

Hogyan lesz belőled a környezetvédelem szakembere? A nappali tagozaton számos szakmai modul közül választhatod ki a te érdeklődésednek megfelelő területet. Tanulhatsz Környezeti erőforrás-gazdálkodás modulon, Fenntarthatóság a vidékfejlesztés modulon, Megújuló erőforrások, Ökológiai gazdálkodás vagy Természetvédelem modulon. Ha pedig többre vágysz és szeretnél még mélyebbre ásni a környezetgazdálkodás területén, gyere és tanulj mesterképzési (MSc) szakon itthon, vagy akár külföldön a kar szakirányú továbbképzésein, felnőttképzési tanfolyamokon, vagy mesterdiplomád birtokában akár doktori képzésen is.

Merre tovább diplomáddal a kezedben? Végzett környezetgazdálkodási agrármérnökökként alkalmas leszel vezetői és középvezetői feladatok ellátására a mezőgazdasági, illetve kertészeti termesztésben, a termelés környezetközpontú irányításban. Emellett elhelyezkedhetsz a regionális és helyi közigazgatásban, környezetvédelmi felügyelőségeken, vagy a környezetgazdálkodás helyi szerveinél (önkormányzatoknál), szaktanácsadásban és kutató intézetekben is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom