Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 245 000 Ft

Vajon neked való a Budapesti Corvinus Egyetem közszolgálati közgazdász alapszakja? Gyere és derítsd ki!

A Corvinus közszolgálati közgazdász alapszak azokat a lelkes érettségizőket várja, akiket a közgazdaságtudományon belül elsősorban a kormányzattal és a tágan értelmezett közszférával kapcsolatos kérdések érdeklik. Akik a magas színvonalú, elméleti és alkalmazott közgazdaságtani tudásuk mellett szeretnének jogi, vezetési-szervezési, politikatudományi és szociológiai ismereteket is szerezni. Akik sokoldalú, profi tudással felvértezett szakemberként kormányzati és más állami intézményeknél, non-profit szervezeteknél, nemzetközi szervezeteknél (pl. Európai Unió), kutatóintézetekben, illetve a kormányzati döntések által fokozottan érintett (pl. távközlési és közszolgáltató) vállalatoknál szeretnének elhelyezkedni. Akik motivációt éreznek arra, hogy a közösség érdekének képviseletében tevékenykedjenek, részt vállaljanak a közpolitikai alternatívák kialakításában, illetve  emberek,  pénzügyek és a közcélú programok irányításában. Gondolod, beleillesz a képbe? Akkor ne habozz, mert ez a szak pont neked való!

Miért érdemes a közszolgálati közgazdász alapszakot választani? Először is azért, mert a közgazdászok jelentős része a közszektorban talál munkát. A kormányzati-szakpolitikai döntések meghozatalában és a közintézmények működtetésében egyaránt kulcsszerep jut a magasan képzett közgazdászoknak. A közszférán belül a (központi, regionális és helyi) közigazgatás mellett komoly karrierlehetőséget kínál neked a szak többek között az egészségügy, a felsőoktatás, a szociális szféra és a (nagyrészt uniós) fejlesztéspolitikai intézményrendszer is.

Másodszor azért, mert korszerű és nemzetközi összehasonlításban is versenyképes képzési programot biztosít. Magyarországon ugyan újdonságnak számít ez a szak, ám Nyugat-Európában és Észak-Amerikában komoly hagyománya és megbecsülése van azoknak az alap- és mesterszintű egyetemi szakoknak, amelyek kifejezetten a kormányzat, a közszféra számára képeznek szakembereket.

Harmadszor pedig azért, mert a hallgatók kis létszáma miatt a magyar felsőoktatásban szokásosnál intenzívebb tanár-diák kapcsolat kialakítására van lehetőséged a Corvinus szakján. Éppen ezért itt mindvégig egy patronáló tanár figyeli majd, hogyan ügyeskedsz az iskolapadban.

Külföldön is megmutatnád, mire vagy képes? Az alapszakon tanuló hallgatók ösztöndíjat nyerhetnek külföldi részképzésekre. Az elmúlt évtizedben hozzávetőleg 80-90 diák vehetett részt külföldi részképzésben nyugat-európai és amerikai egyetemeken.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom