Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 295 000 Ft
Angol önköltség (félév) 350 000 Ft

Szeretnél az ország egyik legnívósabb közgazdasági képzésében részesülni? A nemzetközi vállalatok világában képzeled el a jövőd – akár irányítás, szervezés területén? A Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszakáról kikerülve több nyelven is tárgyalóképes szakemberként remek esélyekkel indulsz a céljaid megvalósítása felé!

Az első időszakban alapozó tárgyakat lehet tanulni, melyeket modulokra oszt a tanterv: közgazdasági és módszertani alapozó modul, nemzeti modul és nemzetközi gazdálkodási modul. Ezek során erős elméleti alapozást kapsz, illetve matematikai készségeidre is kiterjedten építenek. Nem elhanyagolható a szakmai tárgyak mellett a nyelvi fejlődésbe fektetett energia: akár nyelvi kurzusok, akár idegen nyelven felvett szakmai tárgyak segítenek abban, hogy a képzés végeztével könnyedén megálld a helyed nemzetközi környezetben. Érdeklődésednek és karrierterveidnek megfelelően három szakirány közül választhatsz: nemzetközi vállalkozás, EU integrációs és világgazdasági szakirány. Az alapszak nevéből is kitűnik, mennyire fontos szerepet tölt be a globális folyamatok átlátása, helyes értékelése – mindezen sokat dobhat a nemzetközi tapasztalat! Élj a számos, egyéni pályázaton vagy hallgatói szervezeten keresztül elérhető külföldi ösztöndíj valamelyikével, és végezz el egy-egy félévet vagy tölts szakmai gyakorlatot külföldön!

A szakmai gyakorlat egyébként is szerves része ennek a képzésnek, az utolsó, hetedik félévben kerül rá jellemzően sor. A BCE-s tanulmányok természetesen kiváló ajánlólevélnek számítanak – biztosan sikerül a profilodba jól illő gyakorlati helyet választanod, mely akár első teljes állásodat is biztosíthatja a későbbiekben.

Az alapszakos diploma eredményeként a határokon átívelő gazdasági tevékenységek szakértőjévé válsz, a munkaerőpiac változatos szegmenseiben lehet szükség a tudásodra, az államigazgatástól kezdve a multinacionális vállalatokig. Természetesen tovább is képezheted magad akár a BCE, akár más egyetemek gazdasági mesterképzéseiben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom