Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 280 000 Ft
Angol önköltség (félév) 300 000 Ft

A BCE nemzetközi tanulmányok képzésében közgazdasági, jogi, politológiai és kulturális tárgyakat hallgathatsz. A szak elvégzésével alaposan meg fogod ismerni a diplomácia világát, a nemzetközi szervezetek és az Európai Unió működését, vagy akár a biztonságpolitika alapjait. A Budapesti Corvinus Egyetem a nemzetközi tanulmányok szakon egyértelműen Magyarország legjobb, legszínvonalasabb képzését nyújtja. Oktatói között megtalálod a világ összes térségének szakértőit, akik gazdag gyakorlati tapasztalatokkal (pl. nagykövetként) is rendelkeznek.

A nemzetközi tanulmányok a politikatudományi képzési ágba tartozik, így nem csoda, ha ennek a területnek a további tudományterületeiből tevődik össze a képzés megalapozása. A szakmai tárgyak rendjének meghatározásánál egyértelmű prioritást élveznek az európai uniós ismeretek, de általánosabb, például a külpolitika elméletével foglalkozó tárgyak is felbukkannak. A készségfejlesztés szintén fontos összetevője a három év követelményrendszerének, hiszen több nyelven képesnek kell lenned a megszerzett tudás gördülékeny alkalmazására. Ehhez kapcsolódik az az elvárás, hogy a diplomához két középfokú nyelvvizsga teljesítését kéri az egyetem (egyet szakmai nyelvvel kiegészítve). Ennek megszerzése viszont biztosan nem lesz gond, mert számos nyelvkurzus segít majd abban, hogy megfelelj ennek a követelménynek. A BCE arra is bátorítja hallgatóit, hogy tanulmányaik alatt legalább egy félévet egy külföldi partneregyetemen töltsenek el, és ehhez bőséges választékot is biztosít például az Erasmus és a CEEPUS programok keretében. Biztosan nem leszel gondban a négyhetes kötelező szakmai gyakorlat megszervezésénél sem, hiszen a BCE-s hallgatókat szívesen látják a minisztériumok és a vállalatok.

A diplomázást követően a BCE-n vagy más egyetemeken is folytathatod tanulmányaidat mesterképzésben nemzetközi tanulmányok vagy más társadalomtudomány valamely kisebb területén. De munkába is állhatsz önkormányzatok, minisztériumok vagy vállalkozások külüggyel, külkapcsolatokkal foglalkozó alkalmazottjaként.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom