Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha igazán behatóan érdekel a politika világa, akkor nem is kérdés, hogy politológiát kell tanulnod. A Budapesti Corvinus Egyetem politológia képzése egyértelműen az ország egyik legjobb oktatási programja ezen a területen.

Magyarországon egyedülálló módon a BCE politológia képzése közgazdasági alapokra épül. A program oktatói között megtalálod Magyarország vezető politológusait, akik közül többen is gazdag gyakorlati tapasztalatokkal (pl. országgyűlési képviselő) rendelkeznek. A képzés során bevezetést kaphatsz a rokon társadalomtudományokba (szociológia, társadalomtörténet, közgazdaság, jog, filozófia), részletesen tanulmányozhatod a modern társadalmak politikai viszonyait, a politikai intézményeket, a hatalom szervezeteit és azok működését. A programon belül lehetőség van arra, hogy politikai menedzser specializációt is végezz.

A nemzetközi versenyképességedhez a BCE több módon is hozzájárul. Egyrészt számos nyelvkurzus áll a rendelkezésedre. Másrészt pedig a BCE arra is bátorítja hallgatóit, hogy tanulmányaik alatt legalább egy félévet egy külföldi partneregyetemen töltsenek el, és ehhez bőséges választékot is biztosít.

Miután végeztél, rengeteg helyen kamatozhatod tudásodat. El tudsz helyezkedni bármely kormányzati szervnél, az Országgyűlésben vagy önkormányzatnál, politikai elemző vagy közvélemény-kutató cégnél vagy civil szervezetnél, vagy akár a médiában is. Ha a BA megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz: a politológia mesterképzés mellett nemzetközi tanulmányok, és bármilyen gazdasági vagy társadalomtudományi szakon tárt karokkal várnak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom