Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Angol önköltség (félév) 300 000 Ft

Ha érdekel a társadalom működése, szeretnél többet megtudni olyan jelenségekről, mint a társadalmi egyenlőtlenségek, a szociális integráció, akkor a te helyed a Budapesti Corvinus Egyetem szociológiai képzésén van. Magyarországon egyedülálló módon a BCE szociológusai alapos közgazdasági képzésben is részesülnek. A képzés harmadik évében specializációra is lehetőséged nyílik: eldöntheted, hogy regionális- és településfejlesztés vagy szociálpolitikai és esélyegyenlőség szakirányt veszel fel.

A Budapesti Corvinus Egyetem szociológia képzése egyértelműen az ország egyik legjobb programja ezen a területen, amit a felsőoktatási rangsorokban többször is elért első hely jól mutat. A program oktatói között megtalálod Magyarország vezető szociológusait.

A nemzetközi versenyképességedhez a BCE több módon is hozzájárul. Egyrészt számos nyelvkurzus áll majd a rendelkezésedre. Másrészt pedig a BCE arra is bátorítja hallgatóit, hogy tanulmányaik alatt legalább egy félévet egy külföldi partneregyetemen töltsenek el, és ehhez bőséges választékot is biztosít.

Miután végeztél, számos helyen kamatozhatod tudásodat, hiszen a szociológusok látószögét a politikai apparátus, de a nagyvállalatok és a civil szféra is igényli, hasznosítja. Legszívesebben továbbtanulnál? Számos lehetőség közül választhatsz: a szociológia mesterszak mellett bármilyen nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakon is nagyra fogják értékelni a diplomádat. A BCE nemzetközi partnerségben, a skóciai Dundee egyetemével együttműködve is felkínál szociológia MA-szakot.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom