Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 240 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 240 000 Ft

Érdekel a borok zamatos és sok ízű, varázslatos világa? Nemcsak tudni szeretnéd, de szeretnél professzora lenni a borkészítés egyedi mesterségének? Ha ez így van, akkor neked a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlész-Borász Mérnök szak a legjobb választás.

Mi is a szak célja? A 7 félév képzési idő alatt olyan szakemberek képzése, akik megszerzett szőlőtermesztési-borászati és ezzel összefüggő piaci ismereteik birtokában képesek a különféle nagyságú és szerkezetű szőlészeti-borászati munka szervezésére és irányítására. Ilyen szakemberként te is alkalmas lehetsz önálló borászati gazdaságok létrehozására és azok üzemeltetésére, valamint borászati termékek forgalmazására.

Mit is kell megtanulnod ahhoz, hogy profi borász szakember legyél? A természettudományi és mérnöki alapismereteken túl elmélyedhetsz az élelmiszerkémia, borászati kémia, borászati analitika, élelmiszer és borászati mikrobiológia, élelmiszeripari alapműveletek, mérés és automatizálás izgalmas területein, ezen kívül megismerkedhetsz a szőlőtermesztés és borászat történetével, a szőlőtermesztés biológiai és ökológiai alapjaival, termőhelyismerettel, szőlőtermesztés-technológiai ismeretekkel, művelési irányzatokkal (hagyományos, organikus, biodinamikus, integrált), kóstolástechnikával és még megannyi kacifántos nevű, de igazán hasznos tantárggyal. Ezek ismerete mind-mind hozzásegít téged ahhoz, hogy a borok szakértőjévé válhass.

Azonban egy borszakértőnek a gyakorlatban is meg kell mutatnia a tudását. Éppen ezért a Corvinuson a szakmai gyakorlat két részből tevődik össze: egyrészt egy legalább 3 hetes időtartamú, a szak kiemelt tárgyköreit (szőlészet, borászat) szorgalmi időszakban lezáró szakmai gyakorlatból, továbbá egy fél évig tartó összefüggő szakmai gyakorlatból.

Ha nemcsak a borok szerelmese, de ismerője és alkotója is szeretnél lenni, jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlész-Borász Mérnök szakára.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom