Tájrendező és kertépítő mérnöki

Budapesti Corvinus Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Budapesti Corvinus Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

Mindig is szerettél megállni egy pillanatra, hogy megcsodáld egy városi park szépségét? Kíváncsi lennél, hogyan is kerül az a virág pont oda, és az a pad, amiről megcsodálod, pont ide?

A Budapesti Corvinus Egyetemen tanult tájrendező-kertépítő mérnökök a táj, a települési környezet, a zöldfelületek, a parkok és a kertek rendezésének, fejlesztésének, a környezetminőség javításának építési, kivitelezési, fenntartási, üzemeltetési és értékvédelmi feladatainak ellátására alkalmasak, valamint képesek az ezekkel összefüggő műszaki hatósági, szakhatósági, települési önkormányzati munkakörök betöltésére, illetve tervezési jogosultsághoz nem kötött tervezői feladatok megoldására.

Hogyan lehetsz a parkok szerelmeséből a parkok tervezője? A szakon az alapozó természettudományi, gazdasági és humán területek mellett a szakmai anyag részeként elsajátítod a mérnöki alapismeretek, táj-, település- és kertépítészet történet, építészet, tereprendezés, kert- és szabadtér építés, térinformatika, természetvédelem, tájrendezés, környezetvédelem, településépítészet és -rendezés, település- és zöldfelület-gazdálkodás, zöldfelületek növényvédelme, út- és közműépítés és még sok más terület mikéntjét is.

A képzési idő 6+1 szemeszter, amelyből 1 félév gyakorlati képzés. Az 5. félévtől pedig a kíváncsiságodnak és érdeklődésednek megfelelő szakirányok közül csaphatsz le egyre: kertépítő szakirány, tájrendező szakirány vagy település-üzemeltető szakirány közül választhatsz.

Többre vágysz? A hét féléves Tájrendező és kertépítő mérnök (BSc) alapszak után lehetőséged van a négy féléves Tájépítészmérnök (MSc, MA), illetve Településmérnök (MSc) mesterszakon a továbbtanulásra. A Tájépítészeti Doktori Iskola keretében pedig hat féléves doktori képzésen szerezhetnek doktori fokozatot a legrátermettebbek.

Hova tovább és mi mindenre vagy képes diplomáddal? A tájrendező-kertépítő mérnökök az ország 3200 településén helyezkedhetnek el vállalatoknál, vállalkozásoknál, szakhatósági, önkormányzati szervezeteknél a különböző, izgalmas feladatok ellátására: közterületek alakítása, közparkok, köz- és magánkertek, üdülési, idegenforgalmi és turisztikai intézmények és beruházások létesítése és üzemeltetése. Ezen felül települések üzemeltetése, kommunális szolgáltatások üzemeltetése, zöldfelület-fenntartás és -gazdálkodás; települési értékvédelem; tájgondozás és -védelem, tájrehabilitáció; kistérségek rendezésével, fejlesztésével kapcsolatos operatív mérnöki feladatok.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom