Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Az andragógia szak célja felnőttképzési szakemberek képzése. Felnőttek oktatásának tervezése, szervezése, lebonyolítása, s az eredményeinek kiértékelése egy fontos feladatuk. Emellett turisztikai, kulturális programok, falusi turizmus megszervezésére, látogató csoportok, valamint időskorúak sajátos idegenforgalmi és dietetikai igényeinek kielégítésére törekednek.

A képzés során andragógiai, pszichológiai, szociológiai, pedagógiai, s főként a felnőttek képzéséhez szükséges módszertani, s turisztikai tevékenységekkel összefüggő jogi, gazdasági és művelődéstörténeti ismeretek birtokába juthatsz. Meg kell ismerned tanulmányaid során a felnőttek tanulásának és tanításának didaktikai elveit, a tananyagfejlesztést, a tanulásszervezést és a tanácsadást is. Az elsajátítandó ismeretkörök az andragógia elmélete, kulturális antropológia, didaktika, neveléstörténet, neveléstan, felnőttképzés, szociálpszichológia, közgazdaságtan és kommunikáció. A Budapesti Gazdasági Főiskolán választható specializációk a turisztikai andragógia és a művelődésszervező. A specializációnak megfelelően szakmai gyakorlaton is részt kell venni a három éves képzés ideje alatt. A diploma megszerzését követően lehetőséged nyílik elhelyezkedni kulturális intézményeknél, önkormányzatoknál, felnőttképzési iskoláknál, vállalkozásoknál, turisztikai intézményeknél, szervezeteknél.

Ha érdekel a felnőttoktatás vagy éppen kulturális és közösségszervező feladatokat csinálnál szívesen, akkor érdemes jelentkezned andragógia szakra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom