Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft

Szeretsz emberekkel foglalkozni? Mindig is érdekelt a szervezetfejlesztés? Akkor a Budapesti Gazdasági Főiskola emberi erőforrások szakán biztosan megtalálod a számításod.

A képzés hat félév, mely alatt közgazdaságtani, üzleti, szociológiai, pszichológiai, jogi és kommunikációs ismereteket sajátíthatsz el. Az emberi erőforrások szak törzsanyagába tartozik az üzleti kommunikáció, szervezet és munkapszichológia, munkajog, szervezetfejlesztés, személyügyi informatika, munkaügyi kapcsolatok rendszere és ösztönzési módszerek. A szakképzettség megnevezése közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon. A diploma megszerzése után olyan tudással rendelkezel majd, amely alapján képes leszel a munkaerőpiac elemzésére, szervezési, tervezési, elemzési és döntés előkészítési munkák elvégzésére, tárgyalási és prezentációs technikák alkalmazására, valamint információk megszerzésére, feldolgozására és jelentések készítésére. Fontos a jó nyelvtudás, hiszen manapság a munkaerő felvétele és állásinterjúja folyamán az idegen nyelvtudást is felmérik. Egy középfokú, szakmai nyelvvel bővített C típusú vagy egy felsőfokú C típusú általános nyelvvizsga szükséges a diplomához.

A képzés elvégzését követően munkaerő-piaci elemzések készítésével, tanácsadói munka támogatásával, személyügyi munkával, munkaerő-felvétellel, emberi erőforrás gazdálkodással vagy emberi erőforrás fejlesztő tevékenységekkel lehet foglalkozni. ennél a szakmánál elengedhetetlen a jó kommunikációs készség, az emberismeret és az empátia.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom