Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Miről is szól a képzés? A képzés célja, hogy olyan korszerű gazdasági és üzleti ismeretekkel, kereskedelmi és marketing szaktudással rendelkező szakember lehess, aki alkalmas kis- és középvállalatok kereskedelmi, illetve marketing tevékenységének a tervezésére, szervezésére és irányítására. A szakon olyan szakemberré képeznek ki, aki ismeri egy vállalat szervezésének és felügyeletének a menetét és gyakorlatát, továbbá kellő mélységű elméleti ismerettel rendelkezik a képzés folytatásához mester fokozaton.

Miért pont a BGF? A BGF-en a 7 féléves képzés alapvetően gyakorlatorientált, azonban ehhez igen alapos és korszerű elméleti képzés kapcsolódik. Az oktatás gyakorlatilag négy nagy egységre bontható. Tanulmányaid első időszakában olyan elméleti-gazdasági és módszertani alapozó ismereteket sajátíthatsz el, mint például a közgazdaságtan, a gazdasági matematika, a számítástechnika, a pénzügy, a makro- és mikroökonómia. Ezekre alapozva ismerheted meg az üzleti élet alapozó ismeretanyagát, melyen elbarangolhatsz a jog, marketing, emberi erőforrás szervezés, számvitel, vállalati gazdaságtan és a vállalati pénzügyek kacskaringós ösvényin. A harmadik lépcsőfok tartalmazza a szakmai alapismereteket, bevezet a piackutatás, marketingkommunikáció, minőségmenedzsment, nemzetközi marketing, kereskedelmi vállalatok gazdaságtanának a rejtelmeibe.

Van merszed feljebb lépni a 4. lépcsőfokra? Specializálódj! A szakirány választása a 4. félévet követően történik. A szakon hat specializáció közül választhatsz: Külkereskedelmi Karon marketing kommunikáció, marketing menedzsment, minőség menedzsment specializáció választható. A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon pedig választhatsz kereskedelem, kereskedelmi logisztika és kereskedelmi kommunikáció szakirány közül.

Beszélsz „külföldiül”? A BGF-en a magyar nyelvű képzés mellett nappali tagozatosként angol és német nyelvű képzésre is jelentkezhetsz, melyre viszont külön kell jelentkezned a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon. Emellett számos nyelven is megtanulhatsz: angol, német, orosz, olasz, spanyol, francia, a Külkereskedelmi Karon továbbá kínai, japán koreai és arab nyelvek közül csemegézhetsz.

Hova tovább suli után, avagy mi az 5. lépcsőfok? Itt végzett szakemberként kereskedelmi vállalatoknál, marketing vagy marketingkommunikációs ügynökségeknél, illetve bármilyen vállalat kereskedelmi és marketing részlegénél könnyedén megtalálhatod a helyed közép- és felsővezetőként is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom