Kommunikáció és médiatudomány

Budapesti Gazdasági Főiskola

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Budapesti Gazdasági Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Érdekelnek a gazdaság, a társadalom és a média összefüggései? Gyakorlatorientált média képzésben szeretnél részt venni? A Budapesti Gazdasági Főiskola kommunikáció és médiatudomány alapszakán biztosan megtalálod a számításodat.

A képzés során a megszerezheted a kommunikáció elméleti ismeretekeinek alapjait, és bevezetést kapsz más bölcsészet- és társadalomtudományokba (mint például antropológia vagy nyelvészet). A gyakorlati képzés kiterjed a kommunikáció minden formájára, legyen szó akár írásról, fotó- kép- vagy videóalkotásról, vagy éppen a multimédia használatáról. A képzés során három specializáció közül választhatsz: PR és szóvivői, regionális kapcsolatok és pályázati kommunikátor és multikulturális kommunikáció (angol nyelven) specializációk állnak rendelkezésedre. A BGF különösen fontosnak tartja, hogy a képzés három éve alatt minél egyszerűbben hozzáférhess a téged leginkább érdeklő szakterületekhez kapcsolódó ismeretekhez, így számos választható kurzussal egészítheted ki a kötelező tárgyak listáját. Tudtad, hogy a BGF-en a szaktárgyak egyharmadát angol nyelven tanulhatod? A kommunikátori szakma különösen igényli a jó nyelvi készségeket, érdemes tehát élned a lehetőséggel. S hogy miben jelentkezik a gyakorlatorientáltság? A diplomázásig kötelező szakmai gyakorlatot kell végezned, mely két részből áll: 10 hetes külső szakmai gyakorlat és belső, minimum 90 órás multimédiás, rádió és tv-stúdiógyakorlat egészítik ki egymást. A szakmai felkészítés a legkorszerűbb informatikai technológiára épül, így az órák jelentős részére számítógépes szaktantermekben és a kar saját stúdiójában kerül sor.

Az alapképzés elvégzése után természetesen dönthetsz a továbbtanulás mellett, számos egyetem mesterképzései állnak rendelkezésedre. Ha máris elhelyezkednél, változatos karrierlehetőségek állnak előtted: nemzetközi intézmények és gazdasági vállalkozások, médiavállalatok, kommunikációs és média- ügynökségek, valamint a civil szektorban működő non profit szervezetek kommunikációs igazgatóságai adhatnak neked munkát.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom