Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 186 000 Ft

A Budapesti Gazdasági Főiskola közszolgálati alapképzése Zalaegerszegen zajlik. Célja, hogy gyakorlatorientált gazdasági szakembereket képezzenek. Ha te is szeretnél a zalai megyeszékhelyen motivált oktatóktól tanulni, érdemes jelentkezned!

A „közszolgálatis” hallgatók elsajátítják a közszektor alapvető összefüggéseit, a közszolgáltató és nonprofit szervezetek működési elveit és rendszerét, szervezetfejlesztést, az EU működésének és szakpolitikájának jellemzőit, köz- és nonprofit szervezetek létrehozását, szervezését, irányítását és működtetését. Az ismeretek, melyeket itt tanulhatsz, főként az alábbi területeket fedik le: statisztika, pénzügy, számvitel, közgazdaságtan, pszichológia, szociológia, szervezet és vezetéselmélet, költségvetési politika, etika, társadalompolitika és közpolitika elemzés. A képzési idő hat félév. A szakképzettség: közgazdász, közszolgálati alapképzési szakon.. A végzettséghez fontos egy középfokú szaknyelvvel bővített C típusú nyelvvizsga, vagy egy felsőfokú C típusú általános nyelvvizsga megszerzése, semmiképp ne hanyagold el a nyelvtanulást!

Elhelyezkedést tekintve lehetőséged nyílik a közszektor intézményeiben döntések előkészítésében való segédkezésre, a közszektor szervezeteiben és intézményeiben elemző, tervező és irányító munka folytatására, szakterületi jelentések, felmérések elkészítésében való részvételre. A diplomát megszerzők a közösség érdekében végzik a munkájukat, így jó, ha érzel magadban elhivatottságot. Az alapszak elvégzését követően mesterszakon is továbbtanulhatsz az ország számos egyetemén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom