Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Szeretnéd ismerni az Európai Unió jogi és intézményi felépítését? A külpolitika alakulása mögött meghúzódó gazdasági és külpolitika-elméleti megfontolások érdekelnek? A „teljes kép” megismerésének híve vagy Magyarország helyét tekintve a világban? Akkor gyere és tanulj Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi tanulmányok alapképzésén!

A nemzetközi kapcsolatok szakértőjévé egy hosszú, rögös úton keresztül válhatsz – de hidd el, nagyon izgalmas! A BGF-en hallgatott kurzusok tudásanyaga magában foglalja a nemzetközi politikai, gazdasági és jogi ismeretek összehasonlító szemléletben történő tanítását, ennek nyomán képessé válsz a nemzetközi életben való magabiztos tájékozódásra. Ezen felül a nemzetközi viszonyokat érintő koncepciók, elméletek, módszerek világába is bevezetést kapsz, melyeket alkalmazni is tudsz, ha például egy válsághelyzetet, háborús konfliktust vagy épp autonómiatörekvést jobban meg akarsz érteni, történjék az a világ bármely pontján.

Az Európai Unió, mint az integráció kialakulásáról és a jelenlegi intézményrendszerről szintén naprakész tudást szerezhetsz. Számos kompetenciád is sokat fejlődik a képzésben eltöltött három év alatt: együttműködő és kapcsolatteremtő képességed, kommunikációs készséged, minőség iránti igényed és felelősségtudatod terén is előrelépést érhetsz el – ezek mind fontos tényezők a későbbi sikeres munkavállalásban. A nemzetközi tanulmányok természetesen jól hasznosítható idegen nyelvi tudásra is épülnek – a BGF a nyelvtanuláshoz is biztosítja a szükséges infrastruktúrát.

A klasszikus elhelyezkedési lehetőséget a diplomáciai pálya jelenti, azonban a legtöbb diplomás a versenyszférában vagy az államigazgatás alacsonyabb szintjein is hasznosítja a BA diplomát. A magyar egyetemek kapcsolódó mesterképzései ugyanakkor lehetővé teszik számodra a továbbtanulást is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom