Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ATK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 260 000 Ft
Angol önköltség (félév) 260 000 Ft
Német önköltség (félév) 260 000 Ft
Német önköltség (félév) 170 000 Ft

A turizmus-vendéglátás manapság közkedvelt szakma, megbízható megélhetési alapnak számít. Ha érdekel az idegenforgalom vagy a vendéglátás, a Budapesti Gazdasági Főiskola képzésére érdemes jelentkezni!

A turizmus-vendéglátás hét féléves, melyből egy félév gyakorlat. A magyar nyelvű képzés mellett angol és német nyelven is el lehet sajátítani a kötelezően elvárt tudásanyagot. Kezdetben alapozó tárgyakat tanulsz, például közgazdaságtan, gazdasági matematika, pénzügy, marketing és jogi ismeretek. A második félévet követően lehet specializálódni. A választható specializációk idegenforgalom és szálloda, valamint vendéglátás és szálloda. A választást követően szakmai ismeretekkel bővítik a hallgatók tudását. A képzés fontos alkotórésze a gyakorlat. Egy részről adott a lehetőség a kar oktatókabinetjében, külső gyakorlóhelyeken, illetve egy összefüggő féléves gyakorlat elvégzésére magyarországi és/vagy külföldi gyakorlóhelyeken. Mivel órák egy része idegen nyelven is hallgatható, ez sokban segíti azokat, akik a későbbiekben esetleg külföldön szeretnének dolgozni.

A képzés célja, hogy gyakorlatorientált, több idegen nyelven is magas szinten kommunikálni tudó szakemberként végezz. Az alapszak ideje alatt a hallgatók megtanulják az utazásszervezés, szállásadás, vendéglátás fortélyait, megismerik a turisták által igénybe vehető szolgáltatások rendszerét, vállalkozások működési elveit. A szak elvégzését követően el lehet helyezkedni utazási irodáknál, a turizmus nonprofit szervezeteinél, a szállodaipar és vendéglátás nemzetközi és hazai vállalkozásainál, de tovább is lehet tanulni például turizmus-menedzsment szakon.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom