Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

Szeretnél igazán elmélyedni a hinduizmus tanaiban? A budapesti Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola a hinduizmus gaudíja vaisnava (Visnu-, ill. Krisna-hívő) ágát képviselő és tanító főiskola, amely egyike azon ritka iskoláknak, ahol ezen ősi hagyományt államilag támogatott képzésben tudod te is elsajátítani.

Visszajutni önmagunkhoz, megérteni életünk teljes értelmét, felfedezni kapcsolatunkat a földöntúliakkal, a végső forrással. Ez a legtöbb keleti kultúrának, így az indiainak is a fő célkitűzése.

Mit kínál neked a Főiskola? Bár teológiai főiskola lévén vaisnava teológusokat és 2009 szeptemberétől vaisnava jógamestereket képeznek a főiskola falain belül, az ajtó akkor is nyitva áll előtted, ha e kultúrát és vallást nem hitéleti alapon, hanem akár tudásszomjból szeretnéd megismerni. Ennek megfelelően az oktatási tevékenység kettős célt szolgál: egyrészt biztosítja azt, hogy a főiskolát alapító egyház (Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége) szerzeteseinek képzése és továbbképzése államilag elismert keretek között folyhasson, másrészt pedig felekezeti hovatartozástól függetlenül lehetőséget adhasson mindenkinek, hogy mélységeiben is megismerhesse a védikus kultúra tanításait.

Találd meg önmagad! A Főiskola hallgatói tanulmányaik befejezésekor nemcsak tudományos, hanem szellemi és lelki szempontból is gyarapodva vehetik vállukra a tanárokkal együtt elkészített "batyut", amelyben a diplomán kívül az anyagi világ okozta problémák kezelésére szolgáló lelki megoldások lapulnak útravalóul.

Fedezd fel a főiskola lehetőségeit! A Főiskola 2008-ban elindította vaisnava teológia alapszakát, majd 2009-ben a vaisnava jógamester BA képzést, mely utóbbi az egyetlen akkreditált felsőfokú diplomát adó jógaképzés Európában. 2009-ben a vaisnava teológia BA alapszak a Főiskola székhelyen kívüli képzéseként is elindult angol nyelven, Helsinkiben. Ráadásul 2014 szeptemberétől elindult a vaisnava teológia mesterképzés is. A szellemiséghez hozzátartozik, hogy a falak között a képzés és önképzés kéz a kézben járnak, így neked is lehetőséged van arra, hogy a főiskola vezető oktatói által felügyelt valamely tudományos kutatócsoportban kreatív munkát végezzél. Erre a célra tág lehetőséget nyújt a Védikus Tudományok Kutatóintézete, a Jóga munkacsoport, az India kulturális öröksége tudományos kör és az Exegetika kutatócsoport. A főiskola tudományos és baráti hangulatú kapcsolatban áll India több egyetemével is. Ez lehetővé teszi, hogy okleveleddel a kezedben ezen egyetemek valamelyikén szerezzed meg egyetemi mester végzettségedet és a doktori (PhD) fokozatot.

Ismerd meg önmagad és fedezd fel a hit világát a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola falain belül.


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet