Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 115 000 Ft

Mindened a jóga és szeretnél mindent tudni róla, igazi profi lenni? Ebben segít neked a vaisnava jógamester alapszak.

A délkelet-ázsiai kultúrák iránti érdeklődés növekedésével felmerült az igény egy olyan szak iránt, amely az önmegvalósítás és spiritualitás témakörét a jógagyakorlatok, a jógahagyományokhoz kötődő életmód, az egészségtan és az erkölcsiség területeivel párhuzamosan mutatja be. Ahhoz, hogy a szakra felvételt nyerj, rendelkezned kell egészségügyi alkalmasságival, és részt kell venned egy írásbeli, egy szóbeli és egy gyakorlati vizsgán is. Az írásbeli vizsgán a jelentkezők magyar nyelvi kompetenciáját és fogalmazási képességeit mérik fel, a szóbelin pedig egy adott tételsor és szakirodalom alapján történő elbeszélgetés zajlik. A gyakorlati vizsgán nyolcféle ászana bemutatása, és azok három kilégzésig való tartása a feladat. A felkészüléshez javasolt egy szakképzett jógaoktató segítsége, illetve a főiskola kezdő jógatanfolyama, vagy ászana felkészítő kurzusa.

A Vaisnava Jógamester alapszak a lelki gyakorlatok hangsúlyozása mellett a test és lélek egységét kívánja fejleszteni. A tanrendben helyet kapnak a jógaszentírások mellett a hindu vallásfilozófia alaptanításai is. A hat féléves képzés folyamán általános és speciális egészségtani ismeretekkel lehetsz gazdagabb, megtanulod a szanszkrit nyelvet, és a különböző tradicionális jógatesthelyzeteket (ászanák), légzőgyakorlatokat (pránájáma) és relaxációs-meditációs technikákat.

A diploma megszerzése után olyan szakember leszel, aki jártas a vaisnava hittudományban, érti a jóga szentírásokat és azok magyarázatait, a jóga hagyományokhoz kapcsolódó vallásfilozófiát. Ismeri a jóga különféle gyakorlati elemeit, illetve azok élettani hatásait, otthon van az általános anatómiában, élettanban, és rendelkezik általános egészségtani ismeretekkel. Képes leszel továbbadni és tanítani a jóga valódi szerepét és lehetőségeit.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom