Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 95 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 95 000 Ft

A Vaisnava teológus alapszak biztosítja, hogy a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége egyház szerzeteseinek képzése és továbbképzése államilag elismert keretek között folyhasson, de felekezeti hovatartozástól függetlenül lehetőséget ad minden érdeklődő számára, hogy mélységeiben is megismerhesse a védikus kultúra tanításait.

Ahhoz, hogy a képzésre felvételt nyerj, részt kell venned egy írásbeli - felmérik a magyar nyelvi kompetenciádat és fogalmazási képességeidet – és egy felvételi tételsor alapján történő szóbeli vizsgán. Ha segítségre lenne szükséged, a főiskola felvételi előkészítő tanfolyamokat is indít.

A hat féléves képzésnek négy fő területe van. A kultúra és társadalomismeret magában foglalja a történelem, szociológia, politika, pszichológia, matematika, zene, asztrológia és orvoslás védikus szentírások alapján történő oktatását. A szanszkrit nyelv elsajátítása is fontos, hogy tájékozódhass az ősi szentírásokban. A filozófia segít megérteni az emberi lét alapkérdéseit, valamint eligazodni India sokszínű hitvilágában. A különböző lelki gyakorlatok és a szertartástan során pedig az elméleti tudást gyakorlatban is kipróbálhatod.

Az alapképzés elvégzése után olyan szakember leszel, aki jártas többek között a vaisnava hittudományban, alapszinten ismeri a vaisnava vallás dogmatikáját, filozófiai rendszerét, szentírásait és azok magyarázatait, a vaisnava exegetikai hagyományt, a hinduizmus egyéb irányzatait, a szanszkrit nyelvet, a világvallások teológiai rendszereit, az alapvető kommunikációelméleteket és gyakorlatokat, a vaisnava templom működését és irányítását és a közösségszervezés elveit és gyakorlatát.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom