Adatok

Képzési formák: ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 319 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 279 000 Ft

Szeretsz rajzolni és tehetséges vagy? A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola képi ábrázolás alapképzési szakja tele van hasonló fiatalokkal. Már csak te hiányzol közülük!

A Képi ábrázolás szakon a hagyományos műfajok (grafikai, festészeti technikák) mellett korunk változatos képalkotási módszereivel ismerkedhetsz meg: a képregénnyel, a filmművészetben használt képes forgatókönyvvel, a design és képzőművészet határterületeivel.

A BKF különös hangsúlyt fektet a szabadkézi rajzolásra. Egyedül képi ábrázolás szakon tanulhatsz művészeti anatómiát és ornamentika-tervezést, amire szintén sok időt szán a tanmenet. Ezen a szakon az oktatók legfontosabb célkitűzése, hogy megtaláld az egyéni hangodat, alkotói stílusodat! A rajzi és a tervezési gyakorlatok során pedig a rajzkészségedet és kreativitásodat egyidejűleg fejlesztik. Érdekel a digitális képalkotás? A BKF-en ezt is elsajátíthatod!

Amennyiben felvételt nyersz a szakra, a legfontosabb tárgyaid például a tárgyábrázolás és képalkotás, a tipográfia, művészettörténet, az ábrázoló geometria, a művészetpszichológia lesznek. De részt vehetsz kreatív vizuális stúdiumokon is!

De hol tud elhelyezkedni egy végzett képi ábrázolás szakos hallgató? Diplomáddal a kezedben válhat belőled könyvtervező, illusztrátor vagy művészeti előadó. Persze önálló művészként is elhelyezkedhetsz, vagy vezethetsz szakköröket, műhelyeket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat.

Ugye nem hangzik rosszul? Akkor tedd meg az első lépést az álmaidért! Ha eredeti, kreatív gondolkodásod van, és képességeidet szeretnéd főiskolai szinten fejleszteni, akkor jelentkezz a BKF képi ábrázolás alapképzési szakára!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom