Adatok

Képzési formák: ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 349 000 Ft

Jó rajzkészséggel, kézügyességgel rendelkezel? Úgy érzed, képes lennél önálló, egyéni alkotások megálmodására és kivitelezésére? Akkor érdemes elgondolkodnod rajta, hogy kézműves alapképzési szakon tanulj tovább!

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a hagyományos kézműves technikák ismeretére és megőrzésére törekszik. Emellett a mai igényekhez alkalmazkodva új anyagok felhasználására, új lehetőségek véghezvitelére ösztönzi hallgatóit. A kézműves alapképzési szak oktatói arra törekszenek, hogy a hallgatók a múlt értékeinek megőrzése mellett a jövő kihívásaira is felkészüljenek. Így e szakon tanulva nem kell aggódnod azon, hogy későbbi munkád során olyan szakmai akadályba ütközöl, amit nem tudsz átugrani!

A BKF végzett hallgatójaként a 21. század újrateremtett kézművességének jegyében alkothatsz! Gyakorlatorientált, művészközpontú képzés vár a kézműves szakon! Így biztosítja számodra a főiskola, hogy jártas légy a különböző anyagok és technikák alkalmazásában, miközben megteremtheted kreatív, egyéni, sajátos tárgyi világodat!

Az alapszakon belül a BKF-en három specializáció közül választhatsz, hogy saját egyéniségedhez mérten alakíthasd tanulmányaidat. A specializációk célja, hogy a szakmai értékrend, szakmai ismeretanyag, és az alkotói módszerek segítségével saját gondolkodásod egyéni működésére legyél képes. Hozz létre olyan tárgyakat, amelyek tükrözik a személyiségedet! Tanulj a BKF-en, hiszen a főiskola falai között, az oktatók segítségével valóra válthatod álmaidat! A szakon belül található specializációk a következők: öltözék- és öltözékkiegészítő-tervezés, textilművesség, kerámia.

Az öltözék specializáción divattervezést, öltözék-, ékszer- és kiegészítő-tervezést tanulhatsz. Mindezt az új kézművesség jegyében. Elsajátíthatod a kreatív tervezés- és kivitelezés módszereit. Ezen a specializáción végzett hallgatóként pedig elmondhatod magadról, hogy felkészültél a divat bármely területén jelentkező igények megvalósítására

Textilművesség specializáción az anyagtervezés megismeréséről és alkalmazásáról, valamint a kész anyagra kialakított mintákról tanulhatsz. Megismerkedhetsz a szövött szerkezetekkel, anyagokkal és mintákkal, a szövési-fonási és nyomási technikákkal.

Kerámia specializáción átfogó ismereteket szerezhetsz elméleti és gyakorlati szinten is. Megtapasztalhatod a kerámia sajátosságait és megtanulhatod szabadon használni a munkád során eléd kerülő anyagokat. A specializáció a szobrászathoz és formatervezéshez is kapcsolódó oktatással vár.

Fogadjunk, hogy máris tudod, melyik a leginkább hozzád illő specializáció! Akkor nincs más hátra, mint a jelentkezés a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom