Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 279 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 229 000 Ft
Angol önköltség (félév) 399 000 Ft

Szeretsz emberekkel kapcsolatot teremteni, jó az önkifejező képességed – esetleg úgy érzed, képernyőre/mikrofonvégre termettél? A hírek szerelmese vagy? A Budapesti Kommunikációs Főiskola kommunikáció és médiatudomány alapképzése ígérete szerint a holnap kihívásaira készít fel, törekedve a legkorszerűbb médiaismeretek átadására.

Mielőtt belevágnál a gyakorlatiasabb tárgyakba, elméleti alapozásra van szükséged mind a kommunikációtudomány, mind a rokon tudományok és egyes társadalomtudományok területén. A képzés során három specializáció közül választhatsz, melyben azonban már a gyakorlati érdeklődés dominál: PR, reklám, marketing, az angol nyelvű international communication és az integrált média témakörök irányában bővítheted tovább tudásod. A képzésben van néhány kiemelt terület: a kreatív kommunikáció oktatása (írás-, és beszédkészség, problémamegoldó-készség, valamint a kritikai gondolkodás fejlesztése, tárgyalástechnika), a közösségi média oktatása, a projekt-oktatás, a médiaeszközök használatának elsajátítása és az integrált megközelítés. A BKF egyedülállóan pezsgő szakmai közeget alkot – a média bármely ága érdekel (újságírás, TV, rádiózás), könnyen megtalálhatod még a főiskola berkein belül az érvényesülési lehetőségeket. A kötelező szakmai gyakorlati hely kiválasztásához szintén kapsz segítséget.

Ha a diplomázás után azonnal elhelyezkednél, változatos karrierlehetőségek állnak előtted: nemzetközi intézmények és gazdasági vállalkozások, médiavállalatok, kommunikációs és média- ügynökségek, valamint a civil szektorban működő non profit szervezetek kommunikációs igazgatóságai adhatnak neked munkát. Ezen kívül tovább is tanulhatsz az ország bármely egyetemének kapcsolódó mesterképzéseiben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom