Budapest Kortárstánc Főiskola

Budapest Kortárstánc Főiskola

Hamarosan!

Mindened a zene és a tánc? Szeretnél a profiktól megtanulni táncolni, hogy később te magad is profivá válhass? Akkor gyere és légy tagja a Budapest Kortárstánc Főiskola csapatának!

“Tradíció + kortárs tánctechnikák és alkotói módszerek + fejlesztés.” A hivatalosan 2004-ben alapult főiskola fő célkitűzése, hogy profi és sikeres hivatásos kortárstánc művész és kortárstánc pedagógus hallgatókat képezzen ki, előbbieket alap, utóbbiakat mester szakon. A főiskola alapítója és fenntartója az Új Előadóművészeti Alapítvány. A közös és kölcsönös tanulást hivatott szemléltetni az iskola számos szlogenje is, amik ízelítőt adnak a BKTF gondolkodásából és abból a világból, amiben te is megtalálhatod önmagad a zenében és a táncban.

“Technika + előadás + kutatás = múlt + jelen + jövő.” Ismerd meg a kortárstáncot! Az iskolát legjobban a jelenlegi és régi tanítványok művészi munkája alapján ismerheted meg, éppen ezért mindenképp látogass el a főiskola weboldalára és nézegess, olvasgass kedvedre az iskola előadásairól készült filmek, összefoglalók, kritikák, dokumentumok között és ismerd meg az iskolát! Nem csak a képernyőn keresztül szeretnéd látni, mi folyik az iskola falai között? Akkor egy gyors telefonos vagy email-es egyeztetés után az iskolában részt vehetsz főpróbákon, házi bemutatókon és kutatási beszámolókon. Sőt, a BKTF jegyvásárlási kedvezményekkel is segíti az érdeklődőket a Trafó és a MU színházi előadások megtekintésében. “Testi, szellemi, lelki egészség, közösségi kultúra.”

Hogyan is zajlik a felvételi? A felvételi több hónapos folyamat, melynek célja, hogy végül te és az iskola képviselői egyértelmű bizonyosságra jussatok, hogy vállalkozni kívántok az előttetek álló több éves együttműködésre. A felvételt megelőző időszakban a lehető legalaposabban és legmélyebben megismered az iskolát és önmagadat is. A lehetőségek és nehézségek ismeretében felelősségteljesen vághattok belea rendkívüli energiákat követelő felkészülésbe.

“Közösségi szellemű ember, értelmiségi, művész és táncos.” Ha jelentkezel, a te feladatod, hogy alaposan megismerd az iskolában folyó munkát: részt vegyél a nyílt napokon, táncolj az alapfokú iskola nyitott és előkészítő foglalkozásain, megismerd a hazai és külföldi kortárstánc élet folyamatait, szereplőit, előadásokat nézz eredetiben és videón, tréningeken vegyél részt itthon és külföldön. A két felvételi forduló is kiváló alkalom, hogy szembesülhess az örömökkel és nehézségekkel. Végül, a felvételi döntés után a nyári iskolai alkotóhét jelent segítséget a 3-4 éves közös munkátok szeptemberi megkezdéséhez, hogy felvedd a ritmust és a pörgést, ami végigkíséri a BKTF-en eltöltött éveidet.

Ha készen állsz a kalandra és a táncra, jelentkezz a Budapest Kortárstánc Főiskola Kortárstánc Művész BA szakjára!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet