Adatok

Képzési formák: ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 400 000 Ft

Imádsz és tudsz is táncolni? Azt szeretnéd, hogy a legkedvesebb hobbid legyen a szakmád is? Nem ijedsz meg, ha közönség előtt kell bizonyítanod? Jelentkezz a Budapesti Kortárstánc Főiskola táncművész szakjára!

Ahhoz, hogy felvételt nyerj a képzésre, egy több hónapos előkészítő folyamatban kell részt venned, melynek célja, hogy végül te is, és az iskola képviselői is biztosak legyenek abban, hogy ez a legmegfelelőbb képzés a számodra. A felvételt megelőző időszakban a lehető legalaposabban és legmélyebben megismered az iskolát és önmagadat is, így a lehetőségek és nehézségek ismeretében vághattok neki a további munkának. Ebben az időszakban a feladataid elég sokrétűek.

Részt kell venned a nyílt napokon, táncolnod az alapfokú iskola nyitott és előkészítő foglalkozásain, meg kell nézned az iskola jelenlegi és korábbi diákjainak előadásait, meg kell ismerned a hazai és külföldi kortárstánc élet folyamatait, szereplőit, tréningeken kell részt venned itthon és külföldön. Mindez azonban nem elég a bekerüléshez, össze kell állítanod egy jelentkezési csomagot, ami tartalmaz egy legalább 15 tételből álló tételsort, amiből a felvételi bizottság választhat majd. Ezekből egyet ki kell dolgoznod 2-4 oldal terjedelemben, mindehhez csatolnod kell egy szakmai önéletrajzot és egy motivációs levelet is.

Ezután még egy kétfordulós, gyakorlati felvételin is meg kell mutatnod mit tudsz. A vizsga az alábbi részterületekből áll: kortárstánc, moderntánc, kontakt, balett, néptánc, kreativitás (improvizáció), elméleti műveltség, hozott tánc bemutatása. Ezek alapján a bizottság azt vizsgálja, hogy sikerült-e a fenti táncművészeti technikák mindegyike terén legalább középfokú képzettséget szerezned, van-e gyakorlatod a kreativitást igénylő területeken, tehetséges vagy-e, testi, szellemi, lelki alkatod alapján alkalmas vagy-e az iskola elvégzésére és a táncművészi pályára.

A benyújtott tételek közül a bizottság által kiválasztott témákról kötetlen beszélgetésen kell részt venned. Sajnos a vizsga során csupán egyetlen „nem megfelelt” minősítés is azonnali kizárást jelent. A felvételi döntés után a nyári iskolai alkotóhét jelent segítséget a közös munka szeptemberi megkezdéséhez.

A hat féléves képzés során az órák hétfőtől péntekig, reggel fél kilenctől délután fél ötig, magyar és esetenként angol nyelven zajlanak. A hallgatóknak lehetőségük van külföldön is kipróbálni magukat az Erasmus program keretein belül.

Ha igazán tehetségesnek és elhivatottnak érzed magad, ne habozz, jelentkezz táncművésznek!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom