Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Tudod melyik az az egyetem, amelynek története egészen a 18. századig nyúlik vissza és létrejötte egyenlő a magyarországi technikai szakoktatás létrejöttével? Tudod melyik egyetem ma az ország legnagyobb műszaki kutató és fejlesztő helye? Ismerősen cseng a BME név? Így van, ez a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem!

Valóban, a Műegyetem első, közvetlen elődintézménye az 1782-ben – a budai tudományegyetem bölcsészeti karának kebelében – alapított, Institutum Geometricum néven ismertté vált mérnökképző volt. Azóta azonban a tízegynéhány diákból és egy tanárból álló intézet 230 év alatt egy nemzetközi hírű egyetemmé nőtte ki magát.

Mit hozott ez a 230 év tapasztalat, amelynek most te is részese lehetsz? A Műegyetem ma az ország legkiválóbb kutató helye, ahol jelentős természettudományi és társadalomtudományi kutatás is folyik. A nagy hazai és multinacionális cégek szinte mindegyike kötött több éves kutatási együttműködési szerződést az egyetemmel, illetve jól felszerelt laboratóriumokat telepítettek ide. Az egyetem 1848-ban alapított könyvtára a matematika és a fizika országos szakkönyvtára. A könyv, különgyűjtemény, folyóirat és periodika állomány körülbelül 680 ezer kötetet tesz ki, ráadásul mára 15 különböző számítógépes adatbázis is működik a könyvtárban. Így hidd el, akármit is keresel, itt megtalálhatod!

Ugye nem csak a könyvek érdekelnek, de sportolnál is? Már a század elején számtalan sportegyesület alakult a Műegyetemen (pl. evezős klub, sportlövő egyesület, sportrepülő egyesület), amelyek olimpiai bajnokokat is adtak a magyar sportnak. Az egyetem közvetlen szomszédságában fekszik az egyesület sporttelepe és uszodája, ahol bármikor felfrissülhetsz.

Hogyan lesz a tiéd ez a 230 év tapasztalat? A BME küldetése, hogy a te is hozzájárulhass a Magyarország gazdasági fejlődéséhez elengedhetetlen kutatás, fejlesztés és innováció hosszú távú eredményességéhez. A BME a legkiválóbb fiatalokat vonzó, profi tanárokkal, valamint széles nemzetközi ismertséggel és elismertséggel rendelkező kutatóegyetem, ami – a hagyományainak megfelelően – megvalósítja az elmélet és a gyakorlat egységét. Így magas szintű elméleti tudásra és gyakorlati képzésre tehetsz szert az egyetem falain belül, a falakon kívül pedig tudásodat és diplomádat mindenfelé kiemelten elismerik.

Nemzetközi vizeken is kutatnál? Az Egyetem nemzetközi kapcsolatai az egész világra kiterjednek, mintegy 120 egyetemmel van közvetlen kapcsolatban. A nemzetközi kutatási programok részeként és a hazai kutatások vezetőjeként a BME-vel a világ bármely pontján beleáshatod magad abba témába, amibe csak szeretnéd! Az egyetem német, francia, angol, japán és amerikai kapcsolatai különösen jelentősek. Nemzetközi szervezeti tagságai közül a EUA, CESAEER, IAU, Dunai Rektorok Konferenciája, Santander Csoport a legfontosabbak és ha ezek a nevek nem is mondanak most neked túl sokat, az biztos, hogy ha ki szeretnél evezni a nagyvilágba, a BME-vel bárhova eljuthatsz!

Ha készen állsz, hogy részese legyél 230 év tapasztalatának, akkor téged is vár a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet