Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

A közgazdasági és menedzsment tárgyak oktatása a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen több évtizedes múltra tekint vissza. A közgazdász-gazdálkodási szakos képzés az elmúlt évek során a szaksajtó által felállított rangsor alapján kiváló minősítéssel a legjobbak között foglalt helyet.

Ahhoz, hogy bekerülj a szakra, matematikából mindenképp emelt szintű érettségit kell tenned, míg a második választható érettségi vizsgatárgyat (gazdasági ismeretek vagy idegen nyelv, történelem, szakmai előkészítő tárgy) középszinten kell teljesítened. A hat féléves alapképzés alatt megismered a gazdasági fogalmakat, összefüggéseket és elemzési módszereket, a gazdálkodás különböző területeinek alapvető elveit és eszközeit, a gazdasági kapcsolatok és intézmények rendszerét, működési elveit, a gazdasági erőforrásokkal való gazdálkodás, valamint a gazdasági szervezés és irányítás módszereit, a nemzetközi gazdaság működésének törvényszerűségeit, benne kiemelten az EU működési rendszerét és politikáit.

A diploma megszerzéséhez kötelező szakmai gyakorlatot nem kell végezned, azonban a három projektfeladat teljesítése megadja a szükséges gyakorlati képzést. Az egyetem nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra is. A tehetséges hallgatók bekapcsolódhatnak a Tudományos Diákköri tevékenységbe, lehetőségük van önképzésre, de részt vehetnek a kari tudományos munkákban is ösztöndíjasként, demonstrátorként. Évente megrendezik a különféle kari, országos és nemzetközi esettanulmányi versenyeket, így a legtehetségesebb hallgatók versenyezhetnek a „Kar Kiváló Hallgatója” címért. Az Erasmus és más ösztöndíjpályázatok keretein belül pedig külföldön is kipróbálhatod magad.

Ha továbbtanulnál, megteheted a BME, vagy más egyetemek közgazdasági mesterszakjain, de ha inkább dolgoznál, akkor is jó esélyeid vannak a munkaerőpiacon. A visszajelzések szerint az elhelyezkedési lehetőségek a végzett hallgatók számára igen kedvezően alakultak, és jól fel tudták használni a megszerzett szaktudásukat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom