Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Ha hozzánk jelentkezel a biomérnök alapszakra, tudnod kell: természettudományokat és műszaki tudományokat minden hallgatónk vegyesen fog tanulni. Az olyan alapozó tárgyak, mint a vegyipari műveletek, a géptan, a kémia és a készülékek ismerete a vegyészmérnökökkel közös órákon kerülnek megbeszélésre. A biológia – főként a sejtbiológia – már kezdettől fogva szerepel, de mélyebben a későbbi félévek során fognak a hallgatók megismerkedni vele, mert előbb a szükséges kémiai, matematikai és műszaki ismereteket kell elsajátítaniuk. A képzés egy kisebb hányadát (körülbelül 10%-ot) a gazdasági – és társadalomtudományi ismeretek adják.

Mire tesz alkalmassá a biomérnöki tudás? A szakon végzettek bekapcsolódhatnak az élelmiszeripari, gyógyszeripari, egészségügyi, és az izgalmas lehetőségeket rejtő ipari biotechnológiai kutatásokba biológiai és kémiai alapú műszaki feladatok kivitelezésével. A nálunk végzett szakemberek részt vehetnek speciális környezetvédelmi problémák elhárításában, vagy felügyelhetik a különböző műszaki-biológiai rendszerek fejlesztését, de akár saját szakterületükön is alkothatnak újat azáltal, hogy további tudományos kutatásokat folytatnak. A boitechnológiai ipar rohamosan feljlődik, ezért felkészült kutatókra és jó mérnökökre egyaránt nagy szükség van.

Az alapszakon belül lehetőség van a hallgató érdeklődési körének megfelelően specializációt választani az alapozó és szakmai törzsanyag tárgyain túl. Ezt az 5. félévtől tehetik meg. Négy specializáció közül lehet választani: alkalmazott biotechnológia specializáció, egészségvédelmi specializáció, élelmiszerminősítő specializáció, környezetvédelmi specializáció. A tantárgyakról részletesen az egyetem honlapján l tájékozódhatsz.

Ha mindig is érdekelt a biológia és szeretnél egy valóban kelendő diplomát a magadénak tudni, jelentkezz a BME-re!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom