Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Energetikai mérnökként sokféle tevékenység ellátására lesz alkalmas a végzett hallgató. Képzésünk célja elsősorban az, hogy szakemberként képes legyél települések, azon belül is üzemek és intézmények, valamint a lakosság energiaellátását minden szempontból – beleértve a biztonsági és gazdasági szempontot is – megtervezni, és a kivitelezést irányítva megvalósítani.

Maga a képzés hét szemesztert, azaz félévet vesz igénybe, és ez idő alatt, számos tantárggyal és technológiával megismerkedhetsz hallgatóként, mint például a szén- és szénhidrogénipari-technológiákkal, az atomenergia-hasznosítással, a napjainkban egyre fontosabb szerepet kapó megújuló- és hulladékenergia-hasznosítással. A technológiákon kívül megismerkedsz majd az energiaátalakítási és szállítási folyamatokkal is (villamos- és hőenergia).

Mindezt a tudást úgy sajátítod el,  hogy közben figyelmet kell fordítanod  a műszaki, gazdasági és környezetvédelmi szabályokra is.

A képzést elvégezve a hallgatók tovább mehetnek az egyetem által kínált mesterszakok egyikére, de ezt megelőzően lehetőségük nyílik már az alapszakon belül is a szakosodásra különböző specializációinkon, amelyek az alábbiak: atomenergetika, épületenergetika, hőenergetika, villamos energetika és vegyipari energetika.

További információért – az alapszakról és a választható mesterszakokról egyaránt – javasoljuk a kar honlapjának meglátogatását.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom