Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Szeretnél egy igazi, nagy múltú, patinás helyen tanulni? A BME hazánkban legrégebb óta és egészen a közelmúltig egyedül képezte ki a jövő építészmérnökeit. Első oklevelünket 1875-ben adtuk ki, bár akkor még József Nádor Műegyetemként voltunk ismertek. Olyan híres építészmérnökök tanultak az egyetem falai közt, mint Steindl Imre, a Parlament tervezője, vagy Hauszman Alajos, aki a Királyi Vár új szárnyait és a Műegyetem épületeit tervezte, vagy a Mátyás templomot és a Halászbástyát megálmodó Schulek Frigyes. Tanáraink között három Kossuth-díjas építész is található.Ha fontos számodra a siker, akkor itt a helyed!

Építészmérnöki alapdiplomád számos helyen hasznosíthatod, például ingatlanfejlesztőként vagy beruházóként, műszaki ellenőrként, de irányíthatod is a kivitelezési munkálatokat. Dolgozhatsz igazgatási és hatósági munkakörben a közigazgatásban (vagy az államigazgatásban), elhelyezkedhetsz építőipari termékeket gyártó-forgalmazó vagy szolgáltató cégeknél. Szívügyed a régi épületek? Építészmérnöki diplomáddal aktív részese lehetsz a műemlékvédelemnek. Az igazán kreatívak számára a várostervezés vagy irodák szerkezettervezése jelenthet kihívást.

Képzésünket úgy építettük fel, hogy gyakorlatorientáltságával és azonnal felhasználható ismeretbázisával eleget tegyen napjaink elvárásainak. A gyakorlati ismeretek bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a műszaki és művészeti elméleti alapokra és a magas színvonalú oktatásra.

Felméréseink alapján frissdiplomásaink nagy többsége 1-2 hónapon, de maximum fél éven belül biztosan el tud helyezkedni szakmájában. A BSc szakra épülő MSc szakok révén különböző szakterületeken képezheted magad tovább, hogy önállóan is képes legyél konkrét szakmai kérdésekben dönteni, feladatokat megoldani. Az MSc elvégzése után lehetőséged van továbblépni PhD és DLA képzéseikre is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom