Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Szeretnél az ország egyik legszínvonalasabb gazdálkodási és menedzsment képzésében részt venni? Biztos matematikai alapjaid vannak, melyekre ugyanilyen magabiztos elméleti közgazdaságtani és üzleti szakismereteket szeretnél felhalmozni? A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdálkodási és menedzsment alapképzése híres a kemény követelményekről – és a megszerezhető diploma nagyon magas értékéről.

A képzés elméleti alapozással indul (matematika, közgazdaságtan, statisztika), és erre épülnek az üzleti ismeretek (vállalatgazdaságtan, vállalati pénzügyek, marketing, stb.). Természetesen az európai kontextus kellő figyelmet kap – a BME számára fontos, hogy bármilyen versenyben megálld a helyed az európai munkaerőpiacon. A félévek során nagy hangsúly helyeződik problémamegoldó képességed fejlesztésére, illetve különböző adottságok javítására, mint a prezentációs készség (idegen nyelvű) üzleti kommunikáció, informatikai készségek, önálló munkavégzésre való képesség, vezetői készségek. Ebben a képzésben nem szakirányok vagy specializációk útján szakosodhatsz, hanem speciális, szakmai érdeklődéseddel egybeeső projektfeladatok, vagy tantárgyak biztosítják az egyéni igényeknek megfelelő hangsúlyokat. A BME sok forrást szentel a tehetséggondozásnak, hiszen a szak népszerűségének köszönhetően kiváló képességű, ambiciózus hallgatók gyűlnek össze minden évfolyamon. Tanulmányi és szakmai versenyek során bizonyíthatod rátermettségedet, melyekhez minden szükséges tanári segítséget megkaphatsz. A hét féléves képzés utolsó féléve szakmai gyakorlattal telik – a BME-ről bármely cég szívesen fogadja a jelentkezésedet. Nem ritkán az első állásajánlatot a szakmai gyakorlat során alapozhatod meg! Ha a külföldi tapasztalatszerzés is a céljaid között szerepel, ezt még alapszakos hallgatóként megteheted az egyetem nemzetközi beágyazottságát kihasználva, akár a tanulmányi idő kitolásával.

A diplomázást követően választhatod a továbbtanulást a BME vagy más egyetemek mesterképzésein, de a munkaerőpiacra is kiléphetsz: ebben az esetben mind az államigazgatásban, mind a versenyszférában találhatsz testhezálló pozíciókat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom