Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Az ipari termék- és formatervező mérnök olyan kreatívan gondolkodó műszaki szakember, aki rugalmasan és hatékonyan tud reagálni a piacgazdaság kihívásaira, elsősorban a kis- és középvállalatok keretein belül, képes a termékfejlesztés valamennyi fázisában az önálló alkotómunkára, valamint tudja menedzselni a termékfejlesztéshez szükséges tárgyi, szervezeti és emberi erőforrásokat.

Ahhoz, hogy a képzésre felvételt nyerj, rajz alkalmassági vizsgát kell teljesítened. A vizsgán először látvány után kell szabadkézzel vonalas távlati képet rajzolni egy geometrikus formákból álló testcsoportról, majd  teljes tónusértékkel csendéletszerű (bútor, háztartási gép, drapéria) beállítást ábrázolni. Ha a „Rajz és vizuális kultúra” című tárgyból indított Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első 20 helyezettje között voltál, akkor rajzi alkalmassági vizsga nélkül „megfelelt” minősítést kapsz.

A hét féléves alapképzés összetett, több szakmai területet átfogó jellegéből adódóan a tananyag három fő részből áll: műszaki, anyagtudományi, tervezési, modellezési, konstrukciós és gyártástechnológiai, esztétikai, formatervezési és társadalomtudományi valamint gazdasági, humán, jogi, ergonómiai, pszichológiai, marketing és menedzsment ismeretek. Az egyetem nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre, az első szemesztertől az utolsóig egyéni és/vagy csoportos munkákon kell részt venned, amit a terméktervező stúdióban, illetve a modell vagy prototípusgyártó műhelyben végezhetsz el. Ezen kívül a diploma megszerzéséhez szükséged van még iparvállalati terepen végzett, projekt jellegű terméktervezési gyakorlat teljesítésére is.

A diplomád megszerzése után jelentkezhetsz mesterképzésre, de az BSc-n megszerzett ismereteid biztosítják számodra a jó elhelyezkedési lehetőségeket.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom